2018-11-15 God morgon Sydney samt buss 380 till fantastiska Bondi Beach...

Vi vaknade vid kl 07.30 efter en god natts sömn i sköna sängar och sängkläder på vårt hotell Hyde Park Inn och drog bort gardinerna såg vi solen kika fram från en nästan molnfri blå himmel och det bådade gott inför dagens aktiviteter. Väderprognosen spådde 60 % regnrisk men just nu såg det i vart fall bra ut vädermässigt.
 
Vy över Hyde Park från vår balkong...
 
Utsikt mot T-banestationen Museum och precis där i närheten skulle vi ta bussen 380 till Bondi Beach...
 
Vårt hotell Hyde Park Inn ligger därmed helt suveränt centralt och nära till både det ena och det andra...
 
Vi åt en god frukost i vårt lilla pentry då vi utökat den simpla frukosten som ingick, och som jag nämnde igår, med 2 burkar naturell grekisk yoghurt vardera samt varsin banan, inköpta på 7 Eleven i närheten, och blev därmed båda mätta och belåtna. Apelsinjuicen med den lååååånga hållbarheten på ett drygt år skippade vi helt. 
 
Idag skulle vi nämligen åka buss 380, som stannar vid T-banestationen Museum, nära vårt hotell, för att åka till Bondi (uttalas Bondaay) Beach. Väl där skulle vi gå på den populära strandpromenaden Coogee Coastal Walk från Bondi Beach till Coogee, ca 9 km, så en bra frukost i magen är AO om vi ska ha energi nog att fixa det. 
 
Vi kom iväg strax innan kl 09 och bussen 380 kom efter några minuters väntan till busshållplatsen vid T-banestationen Museum några 100 meter från vårt hotell.
 
Vi hade redan igår på 7 Eleven köpt varsitt kort laddat med 10 AUD, vilket är det minsta beloppet, och med det kan du resa med buss, T-bana, Spårvagn eller båt. Vid behov är det bara att ladda kortet med mer pengar.  
 
Här sitter vi i bussen 380 på väg till Bondi Beach...
 
Nu är vi framme vid vår hållplats Bondi Beach och därmed dags att gå av...
 
Se vidare nästa blogginlägg....
 

Kommentera här: