2018-11-19 Adressändringsrapportering på Immigration i Dan Singh Khon...

Enligt en gammal lag i Thailand ska man meddela Immigration när man lämnar sin provins och övernattar, d v s byter boende- eller annan adress från en provins till en annan i Thailand och det ska man göra inom 24 timmar efter adressbytet/boendet.
 
Den lagen har dock inte efterlevts som den borde utan det har varit lite si och så på Immigration i landet och en del har varit noggrannare än andra.
 
På Immigration i Dan Singh Khon har de inte efterlevt lagen överhuvudtaget förrän nu i samband med att de Thailändska myndigheterna har skärpt bevakningen att lagen efterföljs och genomfört stickprov i landet. Om man inte anmäler sig kan man bötfällas.
 
Exempel:
Om man byter provins och övernattar på hotell sköter hotellet rapporteringen. Övernattar man hos vänner som gäst är det de som ska rapportera till Immigration att du är deras gäst, allt enligt gällande lag.
 
När du efter vistelsen i den andra provinsen åker hem till din egen provins måste du anmäla det inom 24 timmar till Immigration efter hemkomsten. Om du reser från din egen provins till en annan provins över dagen och sedan tillbaka hem igen, utan övernattning, behöver du inte göra någon anmälan.
 
Om du ankommer till Thailand via Suvarnabhumi Airport i Bangkok, (en annan provins) passerar du  Immigration, som framgår av stämpeln i passet, och därifrån åker direkt hem till ditt boende i Huay Yang, har du bytt provins och ska då anmäla detta till Immigration i Dan Sing Khon eller i Hua Hin inom 24 timmar.
 
Denna procedur gäller oss faranger som husägare och våra gäster som inte har en aktör som istället sköter denna registrering till Immigration.
 
Då Rulle och jag är måna om att följa de lagar och regler som gäller här i Thailand, oavsett vad vi har för åsikt om märklig logik eller vad vi nu tycker, åkte vi med Rulles Africa Twin till Immigration i Dan Singh Khon för att anmäla att vi kom in i landet via Suvarnabhumi i fredags eftermiddag. (Då Immigration är stängt lördagar och söndagar kunde vi inte göra någon anmälan förrän tidigast idag).
 
Vi hade med oss vår Gula Bok, där Rulles och min fullständiga adress framgår samt våra pass.
 
Immigrationofficeren var mycket noggrann och vi fick en talong inknipsad i passet att vi varit där för registrering samt även en lapp med sista datum för de 90 dagar vi har på oss innan vi ska visa att vi är kvar i landet och då få nya 90 dagar. (Vi har båda Retirementvisa som för oss gäller 1 år i taget att få vistas i Thailand)
 
Proceduren tog ca 10 minuter för våra båda pass. Nu har vi gjort det vi ska enligt lagen och det känns bara bra😀. 
 
 
Immigration i Dan Singh Khon...
 
Om du har några frågor och funderingar kring detta är det alltid bäst att kolla med Immigration vad som gäller i just ditt fall, då får du korrekt besked.
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Tycks inte som dom är speciellt förtjusta i utlänningar, Faranger.Men ni stretar på! Bra gjort!

Svar: Jodå anonym de gillar faranger som sköter sig och respektetar lag och ordning. Tyvärr har många faranger struntat i det och kommit undan på ett eller annat sätt som gynnat korumptionen. Nu tar de tag i det på allvar och det är bara bra.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Tiina:

Ja, vilken byråkrati...Men ändå bra att de skärper till bevakningen av lagen...Är ju ingen vits att ha en lag om den inte följs alls...Även om just denna verkar (enligt min mening)lite onödig och komplicerat. Tur att vi faranger har dig Annika, som håller reda på allt och informerar oss så otroligt bra! Tack! Kram, Tiina

Svar: Tack så mycket Tiina för din kommentar och respons och jag håller med dig just denna är lite onödig men det är som det är. Stor varm kram till dig från mig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: