2018-11-24 Det blåser härliga varma ljumma vindar idag och lite att tänka på...

Idag blåser det sköna varma vindar över Huay Yang och det är lugnt och skönt i byn så här innan den stora högsäsongen börjar. Det är dock en hel del nykomna faranger, både husägare och hyresgäster och salengernas och hyresmotorcyklarna framfart på våra byvägar börjar öka i antal.
 
Tänk på säkerheten, som gagnar oss alla, lasta inte salengen mer än den har kapacitet för (125 CC) kör lugnt även fast vägarna är fina. För gående och cyklister efter mörkrets inbrott, använd reflex eller lyse, ficklampa, både för din egen och andras skull.
 
Vad som än påverkar ditt körsätt negativt, tänk om tänkt rätt, så minimeras eventuella olyckor så mycket som möjligt.
 
Att få framföra motorcykel här i Thailand enligt lag (det finns inga mopeder) krävs att du är minst 18 år och har motorcykelkörkort, Internationellt eller Thaikörkort.
 
Om du råkar ut för eller ställer till med en olycka med ditt fordon kan ditt försäkringsbolag vägra betala ut ersättning för eventuella personskador samt att du får dryga böter om du inte har körkort. 
 
I övrigt, vad som givetvis är självklart för kloka upplysta resenärer, är att ta seden dit du kommer både när det gäller klädsel och uppförande.😀
 
Nu ser vi fram emot en härlig högsäsong med nöjda, glada positiva faranger blandat med vår fina goa bybefolkning och har du inte kommit än men är på väg, trevlig resa och välkommen till Huay Yang.😍
 
Huay Yang Beach idag...
 
Varma sköna vindar som får flaggorna att fladdra i vinden...
 
 
Jag önskar dig min bloggläsare en synnerligen trevlig lördag!
 
 
 
 

Kommentera här: