2018-10-14 Härliga positiva skräpplockarfaranger - en rolig missuppfattning samt nytt datum för gemensam strandstädning ....

Idag kl. 09.00 samlades ca 20 stycken strandstädsugna faranger på stranden nedanför NishaVille för att möta Peter Huay Yang (Ratchadate) med hans thailändska volontärer som skulle ha med sig sopsäckar, redskap etc. 
 
Det är mycket skräp som flutit upp från havet och lagt sig på stranden och det mesta skräpet har dumpats i havet från bl.a diverse båtar och det är sorgligt men havet kommer att ge tillbaka skräpet med besked.
 
Det är därmed inte, som en del faranger tror, bara Huay Yangs strandbesökare som rent generellt kastar skräpet omkring sig utan vidare och struntar i de sopbehållare som står lite här och där i byn. Dessa sopbehållare har kommunen placerat ut och tömmer med sopbilen en eller flera gånger i veckan.
 
Nåväl, Peter och Co kom inte till platsen nedanför NishaVille som vi bestämt så en del av oss började själva dra sig norrut för att börja plocka skräpet. Vi hade ju inte så mycket påsar med oss men allt ordnar sig bara med lite positivt tänkande och välvilja. 
 
Gänget städade fram till nationalparken, där de helst själva städar på stranden, och det blev en hel del skräp som plockades upp som inte hade på stranden att göra. Suveränt jobbat allesammans!  
 
En del av skräpplockarna som är klara med sin goda insats för stranden idag... 
 
Lars J med sin Nuu och hon kommer att ta med sig sin sopsäck med plastskräp för att ordna med återvinning...
 
Nuu erbjöd sig också att plocka upp de sopsäckar efter stranden med en saleng då de var för tunga att flyttas för hand till närmaste sopbehållare. Vilken härlig hjälpsam attityd!
 
Några av de "trashheros" som ställde upp att plocka skräpet på Huay Yang Beach idag...
 
En del av dagens skräpplockningsarbete...
 
Men var var den gode Peter Huay Yang då med sina thailändska volontärer?
 
Jodå, han och jag hittade varandra vid fd Aum Restaurang vid Huay Yang Beach och han var så glad över att vi plockat skräp på Huay Yang Beach. Han hade stått med sina volontärer vid Poms restaurang, där vi samlades i april 2018 för gemensam städning. Han hade gjort en tankevurpa helt enkelt när det gäller samlingsplatsen på stranden vid NishaVille som han föreslog så det blev en ömsesidig missuppfattning helt enkelt.
 
Vi skrattade gott åt det och var bara glada över att mycket skräp plockats upp idag både på Dolphin Beach och Huay Yang Beach med gemensamma krafter och det är ju det viktigaste.  
 
Nästa gemensamma städdag på stranden blir lördagen den 27 oktober kl. 09.00 och samlingsplatsen är vid Poms restaurang. Alla som vill hjälpa till är hjärtligt välkomna!
 
Här är samlingsplatsen för nästa gemensamma strandstädning lördagen den 27 oktober kl.09.00 
 
En god nyhet är att Peter pratat med chefen på nationalparken angående hjälp av faranger med städning av stranden på nationalparkens område. Nu har han insett att det är en god idé att få hjälp av oss faranger.
 
Förmodligen blir det en gemensam insats men mer om det får vi reda på framöver. Den farang som vill plocka skräp på stranden utanför organiserad form kan nu göra det så vitt jag förstått.   
 
Får jag veta mer om det kommer info framöver.
 
Stort TACK till ALLA som ställt upp på strandstädningen idag och som även gjort det tidigare och som gör det fortsättningsvis med jämna mellanrum. Det bidrar till finare stränder i Huay Yang som gagnar oss alla som gillar att vistas där på ett eller annat sätt 😍  

Kommentarer:

1 Elisabet Lundqvist :

Härligt jobbat allihopa, önskar att jag hade varit med 😃/ Elisabet

Svar: Tack så mycket Elisabet och du kanske är här när det blir gemensam strandstädning 😊😁
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Jättebra jobbat! Efter 5 nov är vi med! Eva o Lasse på Vsn Ravi

Svar: Tack så mycket Eva och Lasse och ni är så välkomna hem till HY igen 😁😁
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Birgitta S:

Vilket bra jobb Ni gjorde allihopa. Men att tror att bara skräpet kommer från de som är på stranden? Klart det flyter iland från båtar också. Kram o må så gott!🐕😍
Birgitta S

Svar: Tack så mycket Birgitta och visst är det så 😊 Må så gott du också och kram tillbaka 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: