2018-09-30 I am still going strong for going on och en vacker lilja från vår trädgård......

Denna härliga söndag startar jag med lite fysisk träning på vår altan och så är det avklarat för dagen 😀
 
Jag har bara en kropp och den är jag mycket rädd om och det blir inte lättare med åren så det gäller att göra det jag kan för att hålla den i trim. Hälsosamt intag av mat och dryck hör också till och det finns tyvärr inga genvägar.
 
Det är både min kropp och knopp värd och ökar på mitt välbefinnandet ytterligare och gör kroppen starkare att stå emot eller åtminstone göra så att det naturliga åldrandet av kroppen inte tar över så den blir stel och skröplig utan i stället mjuk och stark samt uthållig. Jag är bara 67 år så förhoppningsvis håller kroppen ett tag till. 😊
 
Får jag bestämma vill jag leva i många många år till och dessbättre har jag bra gener från min pappas sida där det manliga släktet tränade något form av idrott. Min älskade pappa blev 92 år, en aktningsvärd ålder, och han var då fortfarande fysiskt frisk och stark för sin ålder.💗
 
Yeah, I am still going strong 😀 (Rulle har tagit bilden)
 
...och så lite naturlig ögonfröjd också att titta på från vår altan, en av våra vackra liljeväxter...
 
Livet är verkligen underbart att leva och det gäller att ta till vara varje dag på allra bästa sätt för du vet inte säkert när ditt liv på jorden tar tar slut😊 
 

2018-09-29 Dags för hårfint hos bästa Jim på Jim Salon...

Efter punkafixandet av Samran stannade jag till hos Jim på Jim Salon för att kolla om hon hade tid att fixa mitt hår just precis då. Det hade hon för nästa kunder skulle komma först kl 14.00 och klockan var bara 12.30 så vi hade god tid på oss.
 
Skönt att få det gjort och jag är lika nöjd varje gång som jag varit hos Jim!😁
 
Duktiga Jim på Jim Salon på Mellanvägen
 
Att Jim gillar färgen lila är lätt att förstå 😀
 
Jim har börjat sälja lite kläder också för den som känner för ett klädköp i samband med hår- eller nagelfixandet...
 
Stort TACK till duktiga Jim för hjälpen att fixa mitt hår och plötsligt känner jag mig som 10 år yngre minst när de där grå som har en tendens att poppa upp från hårbotten. För min del känns det inte som dags för dem än när fåfängan gör sitt till 😊
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en mysig lördag och det enda jag ber dig om, ha kul för livet är kort!

2018-09-29 Shoppingtur till/från Pop Shop med ovälkommen punka som Samran fixade...

Vilken osis men ändå tur i oturen att punkan inföll utanför Pop Shop. Jag hade precis storhandlat och varorna, utom ett paket Flora som jag tog med själv, skulle levereras till vårt hus senare. När jag kom ut till min Trek bycykel hade den vält på grund av att all luft hade gått ut ur bakdäcket😱.
 
Jag har en cykelpump med mig på cykeln men det hjälpte inte då jag misstänkte en rejäl punka på slangen i bakdäcket. Till min lycka har Samran sin verkstad snett mitt emot Pop Shop och eftersom han även cykeltränar kan han hantera cyklar och inte bara bygga salenger.
 
Jag bad honom testa om däcket gick att pumpas upp men luften gick ut direkt så det var bara att glömma då vi nu båda konstaterade att det var en rejäl punka på slangen. Samran frågade om jag hade med mig någon extra slang men det har jag inte på min bycykel, vilken jag borde ha haft, men berättade att vi har extraslang hemma i huset. Samran har också slangar att tillgå men inte rätt storlek till min cykel.
 
Samran monterade snabbt bort bakhjulet och plockade ur den gamla slangen från däcket och det var ett stort hål (slitage) precis bredvid ventilen och slangen är lagad sedan tidigare några gånger och har nu tjänat ut så den var bara att kassera.
 
Vi kom överens om att jag skulle hämta den nya slangen hemma så skulle han fixa däcket. Jag fick vänligt nog låna hans gamla Yamaha motorcykel 125 cc och det var mycket bra för asken med Flora började bli väl varm och var nära smältpunkten så jag behövde komma hem snabbt för även den sakens skull 😀.
 
Kul men lite ovant att köra en liten Yamaha motorcykel på 125 cc i förhållande till min Honda Forza 300 cc som jag upplever som stadig i jämförelse med den lilla Yamahan men det gick bra det också 😎.
 
Väl hemma var det bara att stoppa den stackars uppmjukade i Floran i kylskåpet samt plocka fram rätt storlek på slang ur Rulles förråd med cykelprylar, tur nog välordnat.😊
 
Rulle var på gymmet Chang Corner och tränade och hade ljudet av på luren så han var inte mycket till hjälp just då i vart fall för att ge mig vägledning. Jag hittade ändå den rätta storleken på slangen och sedan var det bara att åka tillbaka till Samran igen med hans motorcykel.
 
Jisses, hädanefter blir det att ta med slang även för min cykling i byn på byhojen. 
 
Pop Shop och Samrans verkstad...
 
Yamaha 125 cc som jag fick låna för att köra hem och hämta slangen...
 
I med nya slangen...
 
 
 
Slangen i däcket, luft i slangen och sedan montering av hjulet på cykeln och så var det bara att cykla hem igen. 
 
Stort TACK till Samran som fanns där som en räddande ängel och fixade min punka! 😍
 
Huay Yang har inte allt bara det bästa och framför allt vänliga hjälpsamma bybor!