2018-09-04 Dagens cykelträningspass till/från Prachuap Khiri Khan via Dan Singh Khon, 77,59 km

Så var det återigen dags för veckans första cykelträningspass, väderprognosen visade 60 % regnrisk och det verkar ju lovande så vi tog Dan Singh Khon (DSK) rundan till Prachuap Khiri Khan (PKK) och den ligger på dryga 77 km.
 
Den här rundan är något kortare än Ban Krudrundan men den är i stället tuffare med fler långa backar så det är en bra träningsvariation. Hundarna kan också vara lite stökigare på den här rundan till DSK, framför allt när det är mulet, men efter det är det lugnt på hundfronten. Så det är lika spännande varje gång hur det blir med det just för dagen.
 
Med facit i hand var det bara en och annan stökpelle som gärna ville jaga bort oss från sitt revir men det var lätt att avstyra.
 
Vattenpaus och efter pausen kommer 1 km uppförsbacke...
 
Vattenpaus...
 
När 2 km backen är avklarad känns det som det värsta slitet är över men för att lättjan inte ska ta vid kör vi intervaller i stället samt tempokörning.
 
2 km uppförsbacken avklarad och det gick som en dans...
 
Från avfarten till Ban Thon Khlet börjar vi direkt med intervallerna, 1 minut fullt ös sedan 2 minuters vila etc och vi kör totalt 4 intervaller på sträckan som går fram till Ban Thon Khlet. Det är både raksträckor och kurvor samt mindre uppförsbackar så det gäller att kämpa på och ibland känns den där minuten mycket lång😅.
 
På den större landsvägen ner till PKK, norra infarten, kör vi tempo och då är det bara att köra på för allt vad tygeln håller. I PKK blir det givetvis lugnare tempo och vi får en längre energiintagningspaus vid 7 Eleven strax norr om PKK  C. 
 
Vi cyklar genvägen under PKK bron och får lyfta cyklarna över järnvägsspåret men först fick tåget passera...
 
 
 
Vy från vår viloplats vid 7 Eleven...
 
Den stackars ägaren av den beiga pickupen hade problem med bilnyckeln. Den hade fastnat i låset och gick inte att rubba trots insprut av olja. De väntade nu på reservnyckel för att komma in på passagerarsidan samt en "låsfixare".
 
Här fryser inte låsen men däremot är fukten och klimatet i övrigt tufft för bl.a. lås, metall etc så det gäller att smörja regelbundet.
 
Här sitter nyckeln som inte ville släppa taget...
 
Vi önskade bilägaren lycka till och hoppas det ordnar sig till det bästa.
 
Efter den välbehövliga pausen blev det lugnt tempo genom PKK till Akvarievägen men väl där är det slut på softandet och hårdkörning hela vägen hem. 
 
Vi hade en sagolik tur med vädret, på Phet Kasem Road kom en pytteliten skur som gick över efter några minuter sedan var det uppehållsväder.
 
Vi var hemma igen vid kl 12.30 tiden och 30 minuter senare vräkte regnet ner och åskan mullrade. Men då fick det gärna regna och åska bäst det ville 😀 
 
Dagens cykelträning, totalt 77,59 km
 
Stort TACK min älskade Rulle för ett återigen tufft men härligt cykelträningspass!
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en finfin tisdag!
 
 

Kommentera här: