2018-09-17 Nyfiken på Prachuapkhirikhan Animal Quarantine Station i Huay Yang...

Jag har passerat Huay Yangs djurkarantän på Frontage Road bredvid nya polishuset x-antal gånger och undrat lite hur det ser ut där. Idag tog nyfikenheten överhand så jag gick in med min cykel på området och frågade om jag fick se mig om på djurstallet där jag sett att det finns både getter och höns samt hört ljud från grisars grymtande.
 
Personalen hade inget emot det alls utan jag fick även ta bilder om jag ville.
 
Här på Frontage Road ligger djurkarantänen strax intill nya polishuset.  
  
https://map.longdo.com/p/A00011073?locale=en
 
https://www.veterinariansguide.com/veterinarians-in-thailand/prachuap-khiri-khan-animal-quarantine-station-i118635/
 
Då det var stängslat samt en grind in till området med djurstallarna kom två män i personalen och öppnade grinden och visade mig det jag ville se. De kunde inte ett ord engelska så jag fick prata på den lilla thai som jag kan och vi förstod varandra något så när i vart fall. Att få en djupare information om verksamheten gick däremot inte på grund av språket.
 
Den tillmötesgående vänliga personalen som visade mig stallarna...
 
För tillfället har de bara getter och höns samt tuppar och 2 suggor med sina ungar i karantänen.
 
Getterna stannar där i 3-4 månader innan de far vidare söderut och suggorna ska vara där i ca 4 månader med sina ungar och därefter lämnar de karantänen. Vid de tillfällen som de har kor där får de stanna i 1 år på karantänen.
 
Getterna såg ut att ha det hur bra som helst och en grupp gick fria på området och en grupp var innanför ett stängsel där de kunde gå fria samt att de hade en plats med tak om det skulle vilja gå undan sol eller regn. Tupparna och hönsen gick helt fria på hela området.
 
Suggorna låg trångt omgärdat av en stålställning och deras respektive småttingar gick fritt omkring sin mamma men det var inget större utrymme där de var för tillfället. Jag gillar inte det så det blev inga bilder😞...
 
Getterna har de bra i vart fall och så även hönsen och tupparna...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill man titta på getterna utan att gå in på karantänområdet  kan man göra det från vägen som går mellan nya polishuset och karantänen. 
 
Innan jag lämnade området tackade jag så mycket för besöket och personalen verkade glada över att få ett litet farangbesök.😀

Kommentera här: