2018-09-25 Göra oss bekanta med herrelösa hundar tillsammans med Tui i djungeln i Wanakon Nationalpark...

Vid kl 16.30 idag kom Tui och hämtade mig för han ville ha hjälp med vänja ett gäng på 14 stycken herrelösa skygga hundar vid oss människor. Hundarna som är mycket skygga håller till i djungeln i Wanakon Nationalpark. 
 
Detta tar tid och Tui ger dem mat varje dag och nu börjar de komma fram till den öppna platsen i skogen från sina tillhåll i den oländiga vegetationen i djungeln. 
 
Vitsen med det hela är att de ska vänja sig så pass att man tillslut kan fånga upp tikarna i gänget för att kastrera dem. Gör man inte det växer antalet hundar och det går snabbt. Där dessa hundar håller till ligger så pass nära kärnan i Huay Yang och endera dagen har de sökt sig dit.  
 
Nu kan Tui röra sig fritt bland hundarna och de kommer och äter med god aptit av de högar med torrfoder som han lägger ut här och där men det tar tid innan han eller någon annan av oss får röra dem.
 
Därför är det bra att följa med Tui och vänja dem med fler människor än Tui så självklart ställer jag upp på det.
 
Den eländiga bakvägen från Sukta Resortvägen till Wanakon Nationalpark och regnet gör inte vägen bättre....
 
En del av de 14 herrelösa hundarna...
 
 
 
För att även de hundar som inte vågar sig fram att äta åkte vi därifrån....
 
Stort TACK till Tui som jobbar ideellt för Huay Yang Yang Dog & Cat Rescue för att han är så engagerad i Huay Yangs hundar och vill dem så väl. De gagnar oss alla som bor eller vistas i Huay Yang för att hundbeståndet ska hållas ner så mycket det bara går.
 
Vill du hjälpa till med att bidra ekonomiskt till den här verksamheten eller på annat sätt hjälpa till kan du ta del av Huay Yang Dog & Cat Rescues hemsida. Alla bidrag, stora som små är välkomna för våra hundars och katters skull i Huay Yang.💕
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Änglar finns,tex Annika och Tui.Kram Gertrude

Svar: Tack så mycket kära Gertrude och kram tillbaka! <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Elisabet Lundqvist :

Med lite tålamod kommer ni säkert fixa det där också 😊 / Elisabet

Svar: Tack Elisabet det tror jag också 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Jessica Högberg:

Ni är så fina! Hur lång tid brukar det ta innan dom kommer fram??

Svar: Tack så mycket Jessica och det beror på hur skygga de är. De flesta i den här gruppen kommer fram ur sina gömmen för att äta men inte mer än så än så länge 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: