2019-02-16 Sugen på att köpa eller hyra hus i vårt paradis Huay Yang?

Eftersom jag är en generös människa delar jag gärna med mig av allt det goda som finns och kan upplevas här i vårt paradis Huay Yang, som fortfarande är en liten pittoresk fiskeby omgivet av bostadsområden med villor och lägenheter som bebos av främst skandinaver och då mest svenskar.
 
Bybefolkningen är otroligt vänlig och tillmötesgående samt har ett stort tålamod gentemot oss faranger som bor och lever samt turistar här i deras by. Framgångsspråket här är ju givetvis thailändska men många bybor blir bättre och bättre på engelska och det är ju tur för dem som inte kan thai överhuvudtaget. Det mesta löser sig dock på ett eller annat sätt även om man språkmässigt inte kan tala med varandra bara man är tydlig samt ger dem chansen att förstå vad man vill.
 
Det underlättar betydligt att man har en positiv läggning samt besitter en stor portion humor och har en massa förståelse om något skulle gå lite fel oftast på grund av missuppfattningar.  
 
De flesta faranger gillar att vara här i Huay Yang  just för att det inte är en traditionell turistort utan en lugn mysig by med långsträckta orörda stränder utan en massa solstolar och försäljare.
 
Här finns massor med restauranger både med traditionell thaimat samt en del som erbjuder traditionell farangmat och vegetarisk samt vegansk mat. En del restauranger erbjuder barhäng, musikkvällar samt dans för de som vill ha det. En del restauranger erbjuder också matlagningskurser.
 
Vi har gått om affärer med livsmedel, marknader, tele- och elektronik, kläder, skräddare, skönhetsvård samt frisörer och massor av ställen som erbjuder massage m.m.
 
Här finns också utbud av apotek, hälsokliniker (ej läkare) etc.
 
Vi har även en hel del fysiska aktiviteter för de som gillar att träna, då mest under högsäsong som tabata, yoga, olika danskurser etc, och gillar man styrketräning finns det ett gym för allmänheten som är öppet året om.  
 
Här i Huay Yang finns inte allt, bara det bästa!
 
Är du sugen på att  köpa/hyra hus eller lägenhet kan jag varmt rekommendera ThailandBo och fastighetsmäklare Johnni Nielsen som har sitt företag på Mellanvägen, mitt emot Driving Rangen. 
 
Fastighetsmäklare Johnni Nielsen  
 
Nytt fräscht fastighetskontor på Mellanvägen mitt emot Driving Rangen
 
 
Vill du veta mer om företaget kan du kolla på deras hemsida.
 
https://thailandbo.se/sv/huay-yang/ 
 
Vill du veta mer om byn samt vilka aktiviteter man kan hitta på att göra här i Huay Yang med omnejd är det bara att kolla via mina respektive kategorier.
 
Stort TACK för att du läser min blogg och jag önskar dig en skojig lördag!

Kommentarer:

1 Göran:

Det stämmer så bra Annika, vi har inte allt bara det bästa. Jonhni är en kanonkille som har bra koll på fastighetsmarknaden i byn.

Svar: Tack så mycket Göran och jag kan bara hålla med dig ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Thaikalle:

Hej Annika!
Tack för att du alltid beskriver Huay Yang med positiva ögon och att du värnar om den viktiga samklangen mellan oss Skandinaver och Thailändarna. Fortsätt blogga du gör det sååå bra.

Svar: Hej Thaikalle och tack så mycket för din fina respons på både mitt inlägg samt min blogg i övrigt. ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Titti/Umeå/Huay Yang.:

Har både hyrt och köpt av Johnni.
Rekommenderas.
Ha en fin söndag.
Kram Titti

Svar: Tack så mycket Titti det blir han glad över att få veta. Ha en fin söndag du också samt kram tillbaka😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Anonym:

Hej! Jag ska åka till Huay Yang och skulle vilja få kontakt med dig via Mail. /Evelina

Svar: Hej Evelina du kan skicka messenger till mig eller bifoga din egen e-postadress via kommentarsfältet så får vi kontakt den vägen😁
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: