2018-12-31 Lugnt och skönt nyårsfirande på Mumsa med goa fina vänner...

Rulle och jag beslöt att återigen njuta av en lugn och skön samt harmonisk nyårsafton och det fick vi tillsammans med våra goa fina vänner Maria och Janne på Mumsa. De hade inte något specifikt program inför nyårsfiranden utan bara som en vanlig kväll, precis som vi ville ha det.
 
Att sitta på stranden i sköna strandstolar bara vi och några få till på sena eftermiddagen och vänta in skymningen över hav och land till soft skön musik i bakgrunden kändes oerhört mysigt. Vi köpte varsin iskall smarrig GT på strandbaren och det var så gott att bara sitta där och smutta på den och blicka ut över havet. 
 
GT á la Mumsa 😋
 
Kenneth Kitesurfade in i skymningen och det såg verkligen läckert och imponerande ut så Rulle och Janne blev riktigt sugna på att lära sig tekniken.
 
Kenneth i farten...
 
 
 
...och här kommer en hök av arten Brahminy Kite som har fångat en fisk och den rackaren var lite svår att fånga på bild högt i det blå. Bilden är oskarp men jag väljer ändå att visa den...
 
Mumsa har en mycket stor mysfaktor och är perfekt om man vill komma bort en bit från Huay Yang och bara supa in den avkopplande atmosfären där.
 
Framför allt en sådan här helg som nyår då det är mycket firande här och där i byn och mycket folk i rörelse på restaurangerna i byn och på stranden om man hellre väljer att fira i lugn och ro utanför hemmet.
 
Här sitter vi och har det mysigt...
 
Solen är på väg ner över Burmabergen bakom oss men skänker oss ett vackert ljus...
 
Sista timmarna på år 2018 är snart till ända...
 
 
Nu var det dags att gå upp till restaurangen och äta vår kvällsmat. Rulle och jag hade redan igår beställt att vi ville äta färskt fisk bakad i folie på grillen så vid kl. 19.00 var det klart att äta med stekt ris och grönsaker samt Som Thanh Thai. Maria och Janne beställde sin mat direkt från menyn.
 
Vi fick mycket god och vällagad mat och det var en hel del folk som kom till restaurangen bara för att äta. 
 
Proppmätta och nöjda tackade vi Mumsa för en trevlig kväll vid kl. 22.30 och åkte hem till Maria och Janne för att njuta av resten av kvällen från deras takterass och för att titta på papperslyktorna som seglade upp bland stjärnorna på natthimlen.
 
Kl. 24 var det dags att lämna 2018 och vi såg vi en del fyrverkerier, som dock var sparsamt i byn, och jag skänkte en tanke till de stackars hundar som blivit rädda av ljudet. Skönt ändå att det vare sig var överdrivet med fyrverkerierna och få raketer eller smällar i övrigt.
 
Vi önskade varandra ett Gott Nytt År och Rulle och jag skänkte en tanke till vår Fina Familj där hemma i Sverige som hade 6 timmar kvar till 24 slaget💗.
 
Stort TACK till Maria och Janne för en synnerligen mysig kväll! 

Kommentarer:

1 Elisabet Lundqvist :

Va härligt med bilder från mumsa resort, jag och gubben har bokat 5 nätter där i april och jag längtar så, vi ska även försöka fara till kui buri nationalpark för att se elefanter som du tipsade om och mycket annat. 💖😊/ Elisabet

Svar: Tack Elisabet och på Mumsa kommer ni säkert att trivas gott och så även på safarin. Härligt att ni har detta trevliga att se fram emot 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S :

Gott nytt år till dig o Rulle! Även om det är en dag efter. Vi åt i lugn o ro hemma skönt. Idag på nyårsdagen har vi promenerat o slappat. Smällandet o fyrverkerier har det blivit mindre av.Så skönt tänket på alla djur som blir rädda.
Må så gott! 😍🐕

Svar: Tack så mycket Birgitta för det och jag önskar dig och din familj detsamma 😍 Må så gott och stor varm kram till dig från mig ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Annika:

Gott Nytt År 🌟 Tack för den härliga läsning du bjudit på under året som gått! Jag ser fram emot dina fortsatta rapporteringar 😀 Önskar er allt gott under 2019🌺

Svar: Tack så mycket Annika för att du både läser och uppskattar min blogg samt för nyårshälsningen och jag önskar dig detsamma 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: