2019-01-13 När man ändå är i gasen...

Efter arbetet med byte av plymåöverdragen på vår altansoffa hade jag en massa energi över och passade på att byta ut den tomma gasbehållaren till en påfylld behållare.
 
Vi har två gasbehållare att varva med så när den ena tar slut är det bara att byta till den andra så slipper vi stå där utan gas när den sista gaspuffen lämnat behållaren. I vårt hushåll gör vi slut på en gasbehållare på drygt 1 år och härom dagen tog den ena behållaren slut.
 
För att byta den mot en påfylld behållare tog jag den tomma behållaren på vår områdespirra och gick till Charming Mart ca 200 meter från vårt område och bytte där till en påfylld behållare och det kostar idag 420 baht. 
 
Vi gillar att laga mat på vår gasspis, det är billigt jämförelsevis med en eldriven spis, men framför allt är vi tacksamma för att vi har gasspis när det är strömavbrott och det är det titt som tätt här i Huay Yang. Oftast bara kortare avbrott men ändå. 
 
Den snälla goa butiksägaren på Charming Mart och plockat fram en påfylld gasbehållare...
 
Hon tar emot den tomma gasbehållaren och ger mig en påfylld och det kostar idag 420 baht.
 
Det vara bara att rulla hem den "nya" gasbehållaren igen...
 
Nu står den "nya" gasbehållaren som standby tills den påkopplade behållaren är slut, d.v.s om drygt 1 år...
 
Jag vill passa på att visa ett av våra just nu vackra blommade träd vid vårt poolområde... 
 
Vilken fantastisk blomsterprakt!
 
I Huay Yang finns inte allt, bara det bästa, bl.a. vårt fina område på Lotus 1 som vi husägare kan vara stolta över😊
 
Stort TACK för att du läser min blogg!

Kommentarer:

1 Birgitta S:

Vilken fin blomster förstår att Ni njuter av det. Ikväll efter att vi haft våran fina vovve här från i Onsdags blev hon hämtad. Husse har varit på arbets resa . Så tomt men hon är åter imorgon o kommer som det ser ut att vara här på dagspassning Januari ut. Hon har varit här hela hösten så vi är riktigt fäst vid henne. En knepig vovve men som blir tryggare o tryggare o litar mer på människor. Nu är det ny vecka bara att kämpa på o vara glad att man har arbete.
Må så gott kram !

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och visst är det underbart med dessa härliga hundars personlighet som går rakt in i hjärtat. Må så gott och njut av livet både på jobbet och hemmavid samt stor varm kram till dig från mig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: