2019-01-20 Dagens kastreringsprojekt via Huay Yang Dog & Cat Rescue på Wat Samut

Idag var det återigen dags för kastreringsprojektet via Huay Yang Cat & Dog Rescue på Wat Samut. Dagens resultat blev 16 hundar och 15 katter och det innebär att vi slipper få fler valpar och kattungar från just de här hundarna och katterna vilket gagnar vi som bor och turistar i Huay Yang.
 
Totalt gick kastreringen på 20 700 baht inklusive veterinärkostnad och medikamenter samt sprutor mot parasiter och rabies.
 
Samtliga hundar och katter får sina öron rengjorda och på hundarna klor klippta samt borttagning av ev tandsten.
 
Oj vilken bedjande blick från den söta tiken som säkert säger "snälla människa, kan du släppa ut mig från den här tråkiga buren?"
 
Vilken sötis!
 
Den här tiken slipper nu snart att få fler valpar efter kastreringen... 
 
Det var glädjande nog många faranger som kom för att handla prylar, tröjor, väskor vars vinst ger ett oavkortat bidrag till Huay Yang Dog & Cat Rescue. Många var också intresserade av att titta på samt få info om verksamheten. 
 
De flesta faranger var rörande överens om att hundbeståndet minskat drastiskt i Huay Yang under årens lopp i jämförelse med hur det såg ut här år 2004, 2005, 2006, 2007 då de första farangerna köpte sina hus här.
 
De flesta gläds också åt att de hundar som de träffar på i byn är snälla, glada och friska hundar och det är just syftet med projektet via Huay Yang Dog & Cat Rescue.
 
 
 
Full fart på kastreringen av de snabba och duktiga veterinärerna Pailin och hans dotter Ploy från Thap Sakae...
 
En tik är klar och en ska snart kastreras och en ligger på operationsbordet och matte till dem alla väntar tills det är klart.
 
Tre tikar som nu slipper valpar och så även Huay Yang som annars skulle få ca 21 hundar till om dessa tikar skulle bli dräktiga och föda sina valpar.  
 
Tandvård, Putte har fixat instrument från Sverige för att användas till hundarna som har tandsten...
 
Tandläkare Jan Isacsson visar Putte hur instrumenten ska användas så tack snälla Isac för det...
 
Matte i väntan på att hennes tik ska kastreras...
 
...och snart dags för dessa kvinnors katter att kastreras...
 
"Hallå där, den här buren känns för trång för mig, kan du släppa ut mig i det fria tack? Dessutom har ni gett mig en spruta som gör så jag ska somna och det har jag ingen lust med."
 
Färdigkastrerade tikar som sover gott fortfarande och som ska snart få åka hem till sig...
 
Trångt men skönt att få sova ut efter kastreringen...
 
...så även här...
 
Dagens resultat
 
Om du vill hjälpa till på ett eller annat sätt med hundarna eller ge ett mindre eller större ekonomisk bidrag är all hjälp välkommen. 
 
Om du gillar hundar eller inte spelar ingen roll i sammanhanget utan verksamheten är till för att alla som bor och lever samt turistar i Huay Yang ska få en sund och positiv miljö i symbios med byns katter och hundar.
 
Både lösdrivande hundar och katter är ett naturligt inslag i Thailand men hjälps vi alla åt kan vi hålla hund- och kattbeståndet i Huay Yang på en sund nivå och det gagnar oss alla hund- kattvän eller hund- kattovän.  
 
Stort TACK för att jag återigen fick vara med och delta i detta fantastiska projekt samt stort TACK till alla som på ett eller annat sätt hjälpte till idag både med hundarna och katterna eller som lämnade någon form av ekonomiskt bidrag.
 

 
Här kan du läsa om verksamheten:
 
"Huay Yang Dog & Cat Rescue
Vi är en helt ideell verksamhet, ingen lön eller ersättning utgår till någon av oss som arbetar med hundarna och katterna i Huay Yang. Vi är alltså helt beroende av bidrag och donationer till verksamheten.

Här går det att bidra med pengar till hundarna:
Swish 070-299 21 94 Göran Nowack
Nordea; kontonr. 3057 21 92770 Märk ditt bidrag med Huay Yang Dog Rescue. Stort tack!

Vill du köpa ett certifikat eller öronmärka din donation för en specifik hund eller katt, skriv då några rader till oss på [email protected].

Vi tar också tacksamt emot donationer av hundmat, ris ,begagnade handdukar och lakan.

Tillsammans gör vi Huay Yang till en fantastisk plats för såväl två som fyrbenta.💕"

https://www.facebook.com/Huay-Yang-Dog-Cat-Rescue-202034553168184/

 

Kommentarer:

1 Karin Wergius Kristoferson:

Bengt och jag har bott nio vintrar i HY och nu när hälsan/åldern sätter stopp för långa flygresor följer jag vad ni gör för hundar och katter i byn. Annika, hur går det för den gamla tiken (som jag kallade "Töisa") som bor intill Tui? Jag tänker på henne och önskar henne allt gott.

Svar: Tack så mycket för din kommentar och jag förstår att både ålder och hälsan kan sätta stopp för resan hit och roligt ändå att du följer min blogg. Tiken du pratar om har tyvärr lämnat jordelivet då hon var dels gammal dels sjuk. Jag tyckte också mycket om henne och kom alltid fram och hälsade så fint och fick en hundgodis av mig. Sorgligt men hon fick ändå ett gott hundliv i jämförelse. Må så gott båda två 😍😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anette:

BRA JOBB allihop!!! Kram

Svar: Tack så mycket Anette och kram tillbaka till dig från mig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Elisabet Lundqvist :

Härligt att se så många som handlar och hjälper till 😊/ Elisabet

Svar: Ja det är verkligen toppen Elisabet 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: