2019-01-26 Landsvägstips till dig som vill köra mellan Huay Yang - Hua Hin

Vägvalstips för dig som vill åka landsvägen till Sam Roi Yot och Pran Buri samt vidare till Hua Hin.
 
Då vi hade god tid på oss att vara ute och fara på vägarna under tiden som Ned städade vårt hus under eftermiddagen valde vi att göra en roadtrip norrut på väg 1039 från Dan Sing Khon Handelsplats.
 
Vid vägkorset till den så kallade Immigrationvägen (väg 1039) tog vi  vänster på väg 1025 upp mot Burmabergen och svängde sedan in till vänster på landsvägen mot Ban Thon Khlet direkt efter uppförsbacken. Vi kör rakt fram i 2 fyrvägskorsningar och in på landsväg 1042 mot Phet Kasem Rd (väg 4) och mot Bo Nok (som ligger på andra sidan väg 4 mot Sam Roi Yot).
 
Tidigare var det flera kilometer med grusväg på väg 1042 men det är nu fin landsväg hela vägen mot fyrvägskorset på väg 4. Vill man fortsätta till Bo Nok kör man bara över väg 4 in på väg 4020 som leder till Sam Roi Yot  och vidare till Pran Buri. Vi valde dock att köra till höger ut på väg 4 söderut till Huay Yang, en sträcka därifrån korset på ca 5 mil.
 
Med andra ord kan man köra på fina landsvägar hela vägen från Huay Yang till Sam Roi Yot och vidare till Hua Hin om man inte gillar att köra på väg 4. Det är givetvis ca 2 mil längre körsträcka via landsvägarna men det kan de ju vara värt i denna vackra miljö.   
 
För att få mer vägsvalsdetaljer när det gäller landsvägar från Huay Yang till Hua Hin får man själv kolla Google Map eller köra via GPS.
 
Lycka till!
 
 

Kommentera här: