2019-01-31 Dagens hittavägprojekt till utkiksplatsen i Wanakon Nationalpark är avklarad

Dagens huvudprojekt i samband med min strandlångis var att hitta vägen som de håller på och anlägger i Wanakon Nationalpark till utkiksplatsen ovanför klippgränsen norrut på Hat Wanakon.
 
Jag lyckades och jisses vad mycket de röjt undan sedan jag var där sist på den anlagda asfaltvägen som jag undrade var den skulle mynna ut i då vägen tog abrupt slut i kanten på skogen. Hela nationalparken är uppfräschad med renoverade och/eller nybyggda hus för övernattning och/eller större samlingar. Parken är populär för bl.a. stadsbor och turister och man kan antingen bo i hus eller campa där. (Se tidigare blogginlägg i samma kategori).
 
Går man rakt fram här kan man gå till den blivande utkiksplatsen via stranden, går man till vänster kommer man dit via den väg som de håller på att anlägga.
 
 
Nu är det bara att följa asfaltvägen tills den tar slut...
 
 
Här har de nu röjt upp vägen åt vänster så det är bara att fortsätta att trampa på...
 
 
 
Mot utkiksplatsen...
 
 
Framme vid utkiksplatsen och Hat Wanakon...
 
Här kommer de att göra i ordning framöver...
 
 
Vill man ta en genväg söderut och hemåt får man ta sig ner på stranden. Jag gick dock tillbaka samma väg som jag kom dit...
 
Ytterligare en väg åt väster som de håller på att anlägga i nationalparken...
 
Vy norrut på vägen...
 
Vy söderut på vägen...
 
Här i vägkorset tar man vänster...
 
 
Går man rakt fram kommer man ut på den större vägen mot nationalparken mellan den och Phet Kasem Rd antar jag utan att veta säkert..
 
Tillbaka till asfaltvägen på väg till parkområdet...
 
Mot havet och här håller de på och bygger hus för uthyrning till nationalparkens gäster...
 
Ett av husen med fin utsikt över havet...
 
Fortsättning mot parkområdet...
 
 
 
...och här kommer den goa fina tiken Brownie och hälsar vänligt och hon får givetvis hundgotta...
 
 
 
Vägen mot Phet Kasem Rd och huvudentrén till parken där man betalar avgift för att komma in i parken med bil eller MC...
 
 
Visit Center där man betalar för camping, hyra hus etc i nationalparken samt även köper biljetter till SpeedBoat för snorkling på Chan- och Thaisi Island (se tidigare inlägg på kategori SpeedBoat) 
 
Här är Foodcentret...
 
 

Min promenad från Wat Samut via stranden och till utkiksplatsen via den nya vägen låg på knappt 9 km tur och retur och det är alltid kul att till fots utforska Huay Yang med omnejd tycker jag.  
 
Det är inte tillåtet att åka in på nationalparkens område med MC eller bil utan att betala entréavgift.
 
Nu får vi se hur långt tid det tar innan vägarna är helt klara i nationalparken och vart resten av de vägar de håller på att anlägga mynnar ut. 
 
Fortsättning följer framöver när jag vet mer 😀
 
 
 

Kommentera här: