2019-09-17 God morgon Lotus 1 och Huay Yang!

Det regnar mycket nu till och från i Huay Yang men det är ju regnperioden så det är ju som det ska vara och våra trädgårdar mår bra av regnvatten och vår områdespersonal slipper vattna och slösa på vattnet.
 
Bara positivt med andra ord och för oss människor som ger oss ut i regnet finns ju regnkläder att ta på så det löser sig det också.  
 
Den här plantan enligt nedan foto, som är av arten Leelawadee, har vi inte själva planterat utan ett litet frö har kommit utifrån någonstans ifrån och börjar gro på vår tomt och se så fin blomma som nu har slagit ut. Det har tagit tid förstås men vilken trevlig överraskning.
 
Jag har flyttat plantan lite åt sidan så det fick mera utrymme istället för att trängas med närmaste palm och hon har fått ny jord, näring och en massa kärlek och nu visar hon hur nöjd hon är med omvårdnaden. Härligt!
 
Välkommen till oss Leelawadeeblomma och hoppas du kommer fortsätta trivas i vår trädgård...
 
Vi lade ner cykelträningen idag direkt på morgonen då det regnade och skulle säkert fortsätta så lite av till under dagen. Rulle kände helt enkelt inte för att komma hem trött efter 8 mils cykelträning och sätta igång med tvätt av 2 cyklar och rengöring av kedjor etc.
 
Vi får träna på annat sätt istället idag och vi har all tid i övrigt framöver att cykelträna så mycket vi bara vill och det är underbart att ha den möjligheten att kunna välja hur vi vill ha det.
 
Just nu skiner solen och marken hinner torka upp lite mellan skurarna.
 
Jag önskar dig min bloggläsare en fantastisk tisdag!
 
 

Kommentarer:

1 Maria:

Förstår att ni struntar i cyklingen när det regnar, det tar ju ett par timmar för stackars pappa att göra rent dem efteråt. Saknar er! POK ÄE

Svar: Tack så mycket hjärtat för din kommentar och du vet ju hur det är med det😊 Saknar dig massor! Pok äd ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Tiina:

Underbar blomma! Säkert en fågel som spridit fröna till er tomt, de brukar göra sånt. Här hemma har vi haft kallaste morgonen i höst, bara plus 2-3 grader, burr... Men nästa vecka ska det bli lite varmare igen, tur! Härligt att du kan cykelträna igen, (när inte vädret sätter stop), att din nacke håller för det igen. Kram, Tiina

Svar: Tack så mycket Tiina för din kommentar och omtanke om min nacke😍 Hösten är fin i Sverige och njut av den oavsett kyla värme 😊 Stor varm kram till dig från mig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Elisabet Lundqvist :

Ja det är inte bara djur som vill flytta in hos er utan även växter, det är ju ett bra betyg 😊 / Elisabet

Svar: Tack så mycket Elisabet och det känns ju mycket bra 😁
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: