2020-04-04 Ett par timmars effektiv shopping på stan idag och lite flödande tankar...n...

Vid kl 12 tiden tog jag T-banan till T-centralen för jag hade behov av att shoppa lite av varje och där på tåget tar vi människor hänsyn till varandra och håller avstånd så ingen ska behöva känna sig orolig för smitta i när kontakt. personalen på SL ropar ut i högtalarsystemet vikten av detta för att eliminera smittorisken och det verkar som de flesta respekterar det.
 
Det är bra tycker jag då mycket av ansvaret ligger på oss själva för att skydda oss och andra från Coronaviruset eller andra virus.
 
Kungsgatan mot Sveavägen och vilken stor skillnad på folklivet där nu och en normal lördag innan Coronaviruset tog över makten över mänskligheten på hela jordklotet.
 
Sveavägen i korsningen mot Kungsgatan...
 
Här var mitt första ärende för dagen och de har fantastiskt trevlig och hjälpsam personal här och dessutom 20 % rabatt på en hel del varor för hushållet... 
 
Nästa besök blev på P&B för att köpa en kartong med chokladpraliner med Chilismak. 
 
I kväll ska vi träffas hela Fina Familjen hos Linda och Daniel och barnbarnen Adam och David så det är alltid trevligt att ha något gott med sig. Maria kommer och hämtar oss i sin nya läckra Merca som hon döpt till Moby så vi får åka ståndsmässigt dit. 😘 
 
Nästa besök blev på Lagerhaus och där är de också otroligt trevliga att ha att göra med...
 
 
Hmmm här har de utförsäljning av damkläder med 50 % rabatt som det blev ett besök här också och jag köpte en fin vardagsblus. Tyvärr beror utförsäljningen på att Flashaffären här gott i konkurs då sista droppen för företaget blev Coronaviruset. Personalen drabbas därmed hårt då de måste skaffa sig ett nytt jobb i konkurrens med alla andra som fått avsked och blivit eller kommer bli avskedade på grund av Coronavirusets framfart.
 
Oerhört tragiskt för alla inblandade så köpet av blusen kändes inte lika trevligt men jag gjorde i vart fall ett litet bidrag till konkursboet och jag ska tänka ett uns positivt...
 
 
Nästa besök blev här på Bok & Bild på Drottninggatan för jag gillar att ta med mig något i bokväg till barnbarnen Adam och David när vi ses för böcker gillar Adam så därför känns det som en vettig gåva. David är bara 1 år men han gillar också att sitta i knäet och titta i bilderböcker så  för hans del är det också bara bra. 
 
Med tanke på vad Coronaviruset ställer till med väcker det många tankar på vad vi människor själva ställt till med, inklusive mig själv förstås, då detta drabbar oss så hårt både när det gäller alla dessa tusentals döda och smittade människor i världen samt hur det slår hårt ekonomiskt avseende alla instanser för gemenen man, företag etc etc.
 
Alla våra resor hit och dit kors och tvärs med flyg och andra motorfordon samt detta hänsynslösa sätt vi behandlar djur och natur. 
 
Naturen slår tillbaka och om vi inte fattat det nu och skärper oss när detta viruset har planat ut blir det samma visa igen, det är jag helt övertygad om.
 
Stort TACK för en återigen frisk dag där jag och mina nära och kära hittills personligen inte drabbats av vare sig det ena eller det andra så det är bara att vara tacksam över det. 
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en fin lördag och var rädd om dig och de dina samt dina medmänniskor.
  

Kommentarer:

1 Birgitta S :

Hej!
Skillnaden med människor är otrolig som stockholmare är man van vid mkt folk trångt på trottoarerna . Men det verkar som att city är mest avfolkat. Troligen för att många undviker att åka SL in till city. Jag var ute idag o på st eriksgatan o Fleming gatan var det inte så stor skillnad . Detta Corona skit försvinn 😡 så tråkigt med alla mindre affärer krogar caféer som troligen kommer gå i KK om det inte vänder. Många blir arbetslösa o livet slås sönder för dem. Jag tror som du att det är miljön o klimatet som slår tillbaks på oss. Även om det började i Kina med sina vidriga djurmarknader så har det förts vidare kanske pga klimat o miljö som vi hanterats ovarsamt med. Nu är det godnatt !
Må gott o tvätta händerna !😍🐕

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och jag håller med dig till fullo i allt det du skriver. Må så gott, var rädd om dig och de dina samt natti, natti❤
Annika i Stockholm Sverige

Kommentera här: