2020-01-24 Kort strand- och skogspromenad med "mina" vovvar...

Först och främst vill jag och Rulle tacka för en synnerligen trevlig kväll igår tillsammans med och i goda positiva vänners lag hos våra goa fina vänner och grannar! Stort TACK för det!
 
Idag kom jag iväg sent på förmiddagen från vårt vackra hus och det skulle därmed bli en kort men skön promenad på stranden och på skogsvägen parallellt med stranden.
 
På väg ner till stranden med min hyrcykel upptäckte jag att jag missat att ta med min stora strandhatt som jag helst skyler huvudet och ansiktet under för solens starka strålar så jag försökte hålla mig mest i skuggan. 
 
Huay Yang Beach
 
 
 
Här vid Universitetsområdet kom Lillflickan springande och ville ha kärlek och då passade jag på att rengöra hennes öron och härom dagen fick hon en tablett mot parasiter då hon var lite sårig på underkroppen och i underarmshålan.
 
Hon bara älskar när jag pysslar med henne och jag får göra vad jag vill medan hon ligger och blundar helt avslappnat. Det är tilltro det!
 
Medan jag pysslade med Lillflickan kom Curly och ville också ha kärlek och då passade jag på att göra rent hennes öron också och det lt hon mig göra med visat välbehag.
 
Min favoritvy...
 
Jag fortsatte promenaden på skogsstigen och både Lillflickan och Curly gjorde mig sällskap.
 
 
 
Curly och Lillflickan
 
De håller full koll på sin omgivning och rätt som det är lystrar de till något ljud i skog och drar iväg rätt in i snårskogen och det är väl någon fågel eller ekorre som de tror det ska kunna fånga vilket är sällsynt att de lyckas med. Men det är väl själva jakten som känns skoj antar jag.
 
De lyssnar också om det är någon annan hund i faggorna som hör hemma där eller inte som man kan jaga bort eller själv låta sig jagas bort.
 
Skönt med ett dopp i flodmynningen vid bron...
 
Jag tänkte ta en snabb runda på cykelvägen och Lillflickan och Curly kände sig trygga att ligga före mig en bit in på vägen mot hundhuset.
 
Vi hann inte längre än ca 300 meter innan de båda vände på en femöring och rusade tillbaka mot havet och det var en svart ensam herrelös hanhund som jagade bort dem och som jag sett lite då och då där i närheten.
 
Han gjorde dem inte illa utan det räckte med blotta förskräckelsen att bli jagade så där abrupt så jag vände och gick tillbaka skogsstigen igen och hemåt istället. När hanhunden såg att de fann sig i att bli bortjagade lommade han in i skogssnåret igen.
 
Då kände de sig trygga igen de stackars söta tikarna när de var på väg tillbaka till sitt revir.
 
 
Dagens vy över flodmynningen... 
 
 
Här har de satt upp stolpar och de kommer förmodligen att sätta upp staket för att hindra otillåtna fordon att ta sig in på cykelvägen från skogsstigen.  
 
 
Vändplanen kantas av stolpar och ett stängsel är nog på gång skulle jag tro...
 
 
 
 
Härliga färger...
 
Stort TACK till mig själv samt "mina" vovvar för en kort men mysig promenad.
 
I kväll blir det återigen extra trevligheter men denna gång med våra goa fina vänner Yvonne och Lars samt med Anna och Per och vi börjar med ett litet samkväm hos oss innan vi går ut och äter kvällsmat på en av våra mysiga restauranger i byn. 
 
Livet blir aldrig roligare än vi själva gör det till så det är bara att plocka ut det goda så mycket vi bara kan och förmår.
 
Jag önskar dig min bloggläsare en mysig fredags samt trevlig helg och här i Thailand samt i Kina förstås, firas det Kinesiska nyåret idag!

Kommentarer:

1 Nicklas:

Har följt din blogg i skymundan en längre tid, intressant läsning, tack.
Det borde ju vara hyfsat med folk på plats i Huay Yang vid den här tiden och tidigare i Januari, men man ser sällan eller aldrig att det är faranger som badar i havet, hur kommer det sig?

Svar: Tack så mycket Nicklas för din kommentar och kul att du följer min blogg. Där jag håller till och går på stranden badar bara en och annan farang. På andra sidan stenpiren och vid tex Orchidstranden där det finns strandrestauranger finns havsbadarna men inte jag. 😁😎
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S :

Härliga promenader o fina vovvarna . Hoppas någon annan kommer att se till vovvarna sen . Trevlig helg! 🐕😍

Svar: Tack så mycket Birgitta och vi har ju alltid Rescue här i HY som gör ett fantastisk jobb. Trevlig helg 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: