2020-05-27 Jag gillar rutiner...

...om jag har mitt fria val att bestämma själv över dem förstås och det har jag som passionär och behöver rutiner också för att göra det bästa av varje dag.
 
Jag bokar gruppträningsklasser på SATS en vecka i taget, då det är det enda möjliga för att boka respektive klass, och det känns bra för då kan jag inte få för mig att avboka i sista stunden d.v.s smita undan ett pass bara för att jag kanske inte har lust om latmasken skulle dyka upp i huvudet.
 
Nej, det finns inte på kartan och jag har så pass mycket drivkraft, intresse, ambition, inspiration och motivation att träna så varför skulle jag då inte träna kan man fråga sig. Om jag däremot skulle känna mig sjuk eller dålig så avstår jag annars inte om jag inte av andra skäl väljer att inte träna för stunden.
 
Så är det för mig och gäller säkert för det flesta som gillar fysisk träning och mår gott av det på alla sätt och vis.
 
Jag gillar också min rutin att gå ut och gå eller cykla på eftermiddagen med eller utan sällskap och idag fick jag återigen mysigt sällskap av dotter Maria. 
 
För stunden sken solen så vackert men det fanns en stor risk att det skulle börja regna då gråsvarta moln tornade upp sig på himlen västerut och enligt väderprognosen var det även spått så.
 
Vi valde att ta en sväng på Järvafältet västerut och runda Granholmstoppen sedan hemåt igen.
 
Smörblommor i massor...
 
 
De gråsvarta regnmolnen är på gång mot oss och vi hör åskan på håll men vi fortsätter trots den överhängande risken att hamna i regnet. Att bli lite regnblöt är inget man dör av direkt och kläderna är ju lätta att torka. Det enda jag är rädd om är min kamera så dennes regnskyddade fodral drog jag en plastpåse över för säkerhets skull så var det ordnat.
 
En utblommad Maskros och en i full blom...
 
Röllika
 
När vi närmade oss Granholmstoppen började det regna...
 
Mysig naturlig allé...
 
Regnet tilltog vartefter och det jag tycker är mest obehagligt är att befinna mig på ett öppet fält när det åskar eller blixtrar men än så länge mullrade bara åskan lite dovt på håll. Vi raskade på stegen och regnet strilade över oss men det gjorde inte så mycket då vi ändå kände oss varma och hyfsat torra mot kroppen.
 
Fårhagen vid Hästa Gård och fåren bryr sig inte om att det regnar och gör de det finns det skydd för dem att tillgå.
 
Jag följde Maria hem till sin port och snart slutade regnet så jag slapp mer regn under min korta promenad hem från Maria. 
 
Snart hemma..
 
...och vid trottoarkanten fick jag njuta av och dofta på Syrenerna som håller på att slå ut i full blom.
 
Stort TACK min älskade Maria för en mysig promenad i både torrt och vått och till dig min bloggläsare önskar jag en skogig onsdag (Lill-Lördag) för den som upplever onsdagen som så.😁   

Kommentera här: