2020-11-23 Rapport från bygget av nya Groddammen, Skogsvård, Enkla Fågelmatare...

Idag valde jag att återigen skippa gymmet och ta en promenad i solens sken istället och andas in den svala friska luften. Temperaturen bjöd på ca +8 C.
 
Det pågående bygget av den nya Groddammen vid Igelbäcken har avancerat rejält och det verkar bara vara att slutföra markarbetet.
 
Det ska bli roligt när det är klart och se hur mycket fåglar, grodor och andra kryp som kommer att trivas och vilja hålla till där.
 
Nya Groddammen vid Igelbäcken i Kista har avancerat stadigt framåt
 
 
En lite bro över vattnet som komma skall...
 
Sittplatser för den som vill njuta av fågellivet etc en stund i lugn och ro...
 
Markarbete...
 
Stigen utmed Igelbäcken mot Ärvinge i Kista
 
Aspens vita fröludd...
 
Fröludd från Aspen
 
Utblommad och torr stickig Vägtistel
 
Va, Kalhygge på gång!?
 
Här kommer svar på frågan...
 
 
Den här skogsdungen behövde rensas upp lite så de friska fina träden får bättre plats...
 
 
Våtmark innan Kymlingelänken
 
En stor död tall som kommer att hamna i trädhimlen...
 
 
Här hänger en enkel fågelmatare av en mjölkförpackning...
 
 
Förpackningarna hängde och dinglade i snören fastsatta på en gren och snurrade sig i vinden. Stackars den fågel som vill äta i lugn och ro och som lär bli yr i huvudet. Ändå en kreativ enkel och billig lösning för den som vill mata fåglarna i skogen...
 
På väg hemåt igen 
 
Stort TACK till mig själv och min vackra omgivning för en frisk härlig promenad och till dig min bloggläsare önskar jag en fin måndag samt en ny fräsch vecka.
 
Var rädd om dig och de dina och håll avstånd till dina medmänniskor, tvätta händerna noga samt ofta. Kom ihåg att njuta så länge du mår bra och kan vara utomhus eller bara ha det gott hemma samt umgås med en pytteliten säker krets av familj eller vänner😊.
 
Det enda som kan skydda oss själva från det hemska coronaviruset är att vi ALLA tar ansvar för varandra och vår omgivning, visar varandra respekt och välvilja att anpassa oss.
 
Det är ett måste och gäller alla människor stora som små eller mitt emellan även om en del kanske tycker det inskränker deras vardag samt intressen och gärna stretar emot och vill leva som de brukar.
 
Oavsett hur man ser på saken från sin egen synvinkel dröjer det mycket länge innan det blir som "vanligt" igen om det någonsin blir det. Livet blir aldrig bättre eller roligare än man gör det till och ibland är det bara att gilla läget helt enkelt och kanske hitta annat att ägna sig åt under resans gång. Det är bara att plocka fram kreativiteten och fantasin helt enkelt, vi har ju inte så många andra val i nuvarande läge som jag ser det.

Kommentera här: