2009-04-02 Havsbad och god middag hos en thailändsk familj

Idag blåser det riktigt ordentligt och det går stora vågor på havet. Vi åkte till Umporn beach och fick ligga under tak för att få skugga då det inte gick att ha parasoller på stranden pga blåsten. Vi kastade oss in i vågorna och Linda och grabbarna lånade två stora gummibadringar och gav sig ut i vågorna.

Ett försök med surfingbrädor..................men det blev badringar i stället

Dax för lunch och här är ingången till köketFör min del, wokade grönsaker med räkor, mums!Här kommer någon slags inspektör för att kolla restaurangenHan hälsade trevligt på ossHär skrivs vår Check Bin (nota) ut

Kl. 18.30 var vi bjudna till Uam och The, ett par som har en Resort och en möbelaffär som Uam sköter och The arbetar som polis i byn. Även svägerskan Som var inbjuden och hon har resebyrån i byn.

Uam hade lagat den goda maten och det fanns flera rätter att välja på och även vegetariska rätter för Lindas skull. Det var jättetrevligt och mycket gott. Efter maten fick vi färsk papaya och vattenmelon.Linda, Daniel, Som, Uam och TheJag, Linda och Daniel

Efter middagen fick vi titta på de fina rummen på Resorten som ligger en kort bit från motorvägen och används mest av genomresande från norr till syd. Ett enkelrum kostar 400 thb/natt och ett dubbelrum 500 thb/natt. Rummen har både air condition och toa och dusch och var mycket  fräscha.

Efter en stunds prat om Thailand jämförelsevis med Sverige kändes det rätt att bryta upp och tacka för oss. Vi åkte en sväng på byn sedan hem och åt glass och spelade kort samt avslutade med ett härligt kvällsdopp i poolen under stjärnklar himmel. Det kan inte bli så mycket bättre!