2011-09-30 Omplacering av palm(er) och städdag för Ned så då blev det Umporn...

Fixade och donade i trädgården hela förmiddagen. Fick hjälp av Chabapersonalen att flytta två palmer (som från början varit en som blivit två) som jag planterade vid förrådet för något år sedan, då vi byggde om på altanen.

Den lilla palmen var planterad i den stora blomlådan av betong framför altanen. Då vi tog bort blomlådan vid ombyggnaden ville jag inte slänga den lilla palmen på några decimeter så jag planterade den utanför förrådet. Den har nu vuxit till drygt 2 meter och dessutom blivit två så vi delade den och satte en framför altanen i hörnet framför trapputbyggnaden och den andra på utkanten av tomten. Hoppas de tar sig på sina nya platser.

Det lilla trädet i kruka har blivit liten och ömklig så den såg inte så rolig ut så den tog vi bort från krukan och planterade vid förrådet i stället. Hoppas den nu kommer att repa sig då den blivit kvitt sin kruka.


En palm som blivit två och vuxit drygt 1,6 meter på drygt ett år.


Här jobbar personalen för fullt. För att underlätta lite för dem brukar jag ge dem lite godis samt om de inte har med sig eget vatten i närheten brukar jag ge dem ett glas eller två och de brukar bli glada och tacksamma då de gillar framför allt godis. 
Här ska den ena placeras framför altanen...


...och så här blev det...


...och här ska den andra placeras...


...och så här blev det. Ännu bättre insynsskydd för tomten så det gör inget om vi blandar växtren lite.

Ned kom kl. 13.00 för att städa så då stack vi till Umpornstranden för att lämna henne ifred. Det var så skönt när det fläktade från havsbrisen och jag och Maria tog oss det första havsdoppet. Det kändes som ca 30 grader så det var jätteskönt. Läste en stund men sedan slumrade vi alla till en stundvilket brukar vara oundvikligt då vågornas brus är så sövande.


Vy från en solstol


Maria softar...-
En söt och snäll Umpornhund


Skönt att koppla av...

Kvällsmålet avnjöts på Mr Gä och där träffade vi på Bert från Jasmin som var och köpte mat för att ta hem så vi fick en liten pratstund. Bert var på besök i byn med sin fru Oj och åker hem på söndag till deras hem i Ojs hemby.

På Mr Gär träffade vi också Pia och Isak från Nishaville som kände igen mig på grund av min blogg. Kul att de följer min blogg och vi kom överens om att om de vill kan vi visa hur man tar sig på småvägar genom djungeln till Tap Sakae på förslagsvis söndag då det är marknad där. Det är ingen lätt väg att hitta och de har försökt själva men inte lyckats ännu.

Tack för en trevlig dag och kväll!