2018-04-09 Idag var det städning på Huay Yang Beach och Dolphin Beach faranger tillsammans med thailändare i Huay Yang...

Peter Huay Yang jobbar som volontär i Huay Yang med media och annat som gagnar farangerna och thailändarna i Huay Yang. Idag har han initierat städning av Huay Yang Beach och Dolphin Beach och där både faranger och thailändare skulle göra jobbet tillsammans.
 
Vi träffades på Poms restaurang kl. 08.30 för att utgå därifrån och det fanns sopsäckar, dricksvatten och/eller läsk för den som ville ha det. 
 
Peter Huay Yang som initierat städning av stranden idag i organiserad form...
 
Städarbetet har börjat och en del av gänget gick söderut mot stenpiren och en del gick norrut till Nishaville där "städgränsen" gick för dagen.
 
Mycket skräp av olika slag plockade vi upp i soppåsarna som fanns att tillgå på samlingsplatsen vid Poms restaurang. Se så glad jag är när Rulle tar bilden då det är kul at göra fint på våra vackra stränder😀
 
Stenpiren mellan Dolphin- och Jacks Beach...
 
Här vände vi tillbaka igen och plockade upp det vi eventuellt missat...
 
Rulle i städtagen...
 
De thailändska volontärerna från Thailand Kingdom kallas in när deras hjälp behövs med städning av tex stränderna eller i parkområden i Huay Yang... De kom någon timme senare än oss andra så de tog ett extra varv samt även i parkområdet innan stranden... 
 
Här samlades en del av städgänget igen efter ca 1, 5 timmes städning...
 
En del av det stora glada städgänget och bra jobbat allesammans samt även ni förstås som inte var med på bild! 
 
Dagens skräpinsamling...
 
Här kommer Lasse med flaggan i topp och mer skräp. Det är ingen kobra som han drar på utan ett kraftigt rep😀
 
Här står Noi som är syster till Peter Huay Yang....
 
Efter avslutat arbete tackade Peter oss alla för ett bra jobb och beslöt att detta städarbete under organiserad form kommer att upprepas framöver. Förslagsvis när högsäsongen börjar i november och då köra en fast dag i veckan under ett par månader. 
 
För dig som är intresserad av att delta i städarbetet är det bara att hålla ögonen öppna på FB, gruppen Huay Yang vårt paradis, när det är dags för nästa städning under organiserad form.
 
Under tiden är det inget som hindrar att man själv plockar upp det skräp man ser i samband med strandpromenaderna. Ska det däremot ske i en mer organiserad form är det alltid bäst att det organiseras av en thailändare så ingen thailändare blir stött i kanten.
 
Det kan vara känsligt och det är viktigt att respektera vad som gäller så vi faranger inte bara klampar in och ska ta över för att visa att vi minsann vill ha ordning och reda samt rent på "våra" stränder där vi vistas. Det kan tas som en förolämpning så det gäller att tänka sig för och vara ödmjuk oavsett vad vi tycker eller inte tycker om skräpiga stränder.
 
Stort TACK till Peter som organiserat detta samt till er alla glada positiva faranger och thailändare som ställde upp på städningen 😀

Kommentarer:

1 Göran:

Den härliga solbrääna fick vi gratis. Jag tror slla var ganska nöjfa efter morgonens beachstädning. 🌴🌴☀️🌴🌴😀

Svar: Tack Göran det tror jag också! :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Yvonne S:

Så bra initiativ! Jag kommer absolut att ansluta när jag är på plats! 👍😘

Svar: Javisst är det bra Yvonne och du är så välkommen :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anonym:

SÅ JÄTTEBRA INITIATIV!hade så gärna varit med. Hoppas på tillfällen i september, oktober. Vi behöver hjälpas åt att hållstränderna rena! Toppen!

Svar: Tack så mycket anonym och det kommer säkert fler tillfällen för det och kul att ni i så fall vill delta😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Christina:

Det känns ju riktigt bra att kunna hjälpas åt att städa stranden! Dock är det viktigt, som du skriver, att inte "klampa" in och göra något som thailändarna inte är bekväma med. Positivt att en thailändare tagit initiativet! Annars ska vi nog låta bli...

Svar: Tack så mycket Christina och visst är det så och det känns mycket bra 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: