2018-04-10 Dagens cykelträning till/från Dan Singh Khon i berg och dal, 5,6 mil...

Vi beslöt att skippa Phet Kasem Road helt idag då trafiken ökat markant i samband med stundande Songkran som börjar den 13 april och håller på till den 17 april.
 
De har nu stängt av norra U-svängen i Huay Yang för att minimera olycksrisken något då just U-svängarna är farliga vid dessa högtider där trafiken är både tätare samt snabbare än normalt.
 
Vi, Rulle, Lars N och jag, tog oss över avspärrningen genom att bära våra cyklar över staketet. Det går inte att runda avspärrningen så åker du bil eller MC får du köra via den södra U-svängen för att komma norrut. 
 
Vi cyklade vår vanliga väg mot Dan Singh Khon först 500 m backen, sedan 1 km backen och därefter 2 km backen sedan susade vi ner för 4 km backen. Vi stannade till strax innan Immigration på en liten restaurang för att fylla på med vatten. Vi vände sedan tillbaka och cyklade samma väg tillbaka och fick då cykla upp via 4 km backen istället. Det gick hur bra som helst och jag trodde den skulle vara värre än den var. Det är en oerhörd skillnad att cykla med min Giant då den är lättare och jag kan hålla en högre fart. Jag är mycket nöjd med den!
 
Idag testade jag också min nya väska som sitter fast med kardborreband på ett stag som är fäst i sadelstolpen och den var mycket stadig och den rörde sig inte det minsta åt något håll. Väskan och staget är lätta så det påverkade inte tyngden på cykeln nämnvärt. Bra lösning för de prylar som jag anser är nödvändigt att ta med mig på cykelträningen.😊
 
Dagens cykelträning blev bara 5,6 mil men desto fler tuffa uppförsbackar fick vi istället. På torsdag tar vi samma runda men förlänger den då något.
 
Lars, jag och Rulle har just fixat den tuffa uppförsbacken på 4 km 😀 
 
Rulle och Lars ser nöjda ut med cykelträningen 😀
 
 
Vattenpåfyllning strax före Immigration...
 
Här har de skördat ananasfälten strax före/efter 4 km backen...
 
 
 
På väg hem, ca 1 km från Sanyas Handelsträdgård, upptäcker Lars att han fått punka på bakdäcket. En rackarns ståltrådsbit har trängt in i däcket och punkterat slangen. Rulle är fena på att laga punkor men det tar ett tag att fixa innan vi kan fortsätta cyklingencykla heåt...
 
Rulle och Lars fixar punkan på Lars cykels bakdäck...
 
Klart för hemfärd...
 
Stort TACK min älskade Rulle och fina goa vän Lars för en trevlig cykelträning och till er bloggläsare önskar jag en mysig tisdag!

Kommentarer:

1 Birgitta S:

Hej vilka härliga tränings rundor ni har o band bra att R har med sig laga punka för stunden enda träningen jag får just nu är arbetsträning dvs övertid från 17-20 men de beställer middag till oss i varje fall😄kram o må så gott Birgitta Så

Svar: Tack så mycket Birgitta och varje cyklist i vårt gäng har med sig egen slang till sin specifika cykel så det är den som byts ut. Må så gott med eller utan träning 😍 Kram😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: