2018-04-11 Trädgårdsröj med hjälp av vår duktiga områdespersonal...

Det 2 vildvuxna Bougainvilleor som vi haft sedan 2007 börjar bli väl gamla yviga med sina spretiga grenar som visserligen bär vackra blommor när de blommar men har tagit över mer än acceptabelt som kväser de andra växterna. Jag har klippt ner dem varje år men nu har jag ledsnat och vill ta bort dem och köpa nya fräscha Bougainvilleor och då i en annan färg.  
 
Idag hjälpte vår duktiga områdespersonal mig att ta bort dem helt och nu finns det utrymme för de två Bouganvilleor som jag sett ut hos Sanya. En i en vacker guldorange färg och en med vackra skira vitrosa blommor.
 
Den ena gamla Bougainvillean har nu gjort sitt under alla dessa år på vår tomt och här får jag hjälp av Ned och Nong samt Hian att ta bort den...
 
Ena lasset...
 
Ansat och ljust och fint blev det och snart kommer tillskottet två nya fräscha Bouganvilleor att planteras som kommer att pryda sin plats...
 
När de ändå var i farten föreslog Ned och Hian att de skulle kapa häcken på höjden och jämna till den och vi kom överens om att 2 dm var lagom. De ansade även övriga buskar och träd och det blev hur fint som helst.
 
 
Duktiga Hian i farten...
 
Så fint blev det och nu kommer den att förtätas ytterligare samt jämna till sig efter hand...
 
 
Figurerna Adam och jag fick flytta till Bonsaiträdet istället för hos den gamla Bougainvillean som nu är borttagen...
 
Så fint blev det efter vår duktiga personals arbete där vi samarbetade och hade hur kul som helst när de berättade vad verktyget såg heter på thai och andra ord som jag inte kunde och de gav sig inte förrän jag uttalade det rätt. 
 
När de vilade i skuggan under vår jättebuske en stund efter det hårda arbetet kom Rulle ut med varsin flaska kallt sodavatten som de tacksamt tog emot för att släcka törsten.
 
Vilken trevlig och duktig personal vi har på vårt område och dem ska vi vara rädda om samt det är underbart att bo och leva här i Huay Yang i samstämmighet med den thailändska bybefolkningen. 
 
From i morgon är de lediga i en vecka för att fira Songkran och den ledigheten är de väl värda.
 
Stort tack för hjälpen vår fina mysiga områdespersonal! 😍😍😍 

Kommentarer:

1 Anette Hellichius:

Va fint det blir Annika. Härliga att jobba ihop...Vad firas vid Songkran? Må gott. Kram

Svar: Tack så mycket Anette och på Songkran firas det thailändska nyåret. Må så gott du också och kram tillbaka 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Maria:

Vad fint det kommer bli och skönt o bli av med de där gamla spretarna 😁 de är verkligen grymt bra på sitt jobb. Pok äe

Svar: Tack så mycket hjärtat och det kommer bli ännu finare med de nya fräscha. Härligt att ha så duktig personal att tillgå😍Pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 phiah:

SÅ tjuuuuusigt <3 Gillar när det blir friserat ;)

Svar: Tack så mycket Phiah 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: