2018-04-17 Ändrade planer på på grund av väder och vind...

Idag hade Rulle och jag tänkt cykelträna tillsammans med Lars N men redan igår var vi lite osäkra på hur vädret skulle bli. Väderprognosen utlovade 80 % regnrisk men det är inte så säkert att det blir så just över Huay Yang med omnejd. Vi beslöt att se med våra egna ögon hur vädret skulle se ut i dag på morgonen och då bestämma hur vi gör med cyklingen.
 
I natt ca kl 02 vaknade jag av blixt och åska som dundrade på och regnet vräkte ner men det är ju bra att det regnar på natten. Luften blev kvalmig trots väggfläkten och det blev en smått svettig och orolig sömn.
 
Vi gillar inte att använda vår AC och undviker den därmed då AC luften inte känns lika bra som de friska vindar som sveper in genom våra nätfönster och väggfläkten som hjälper till att svalka ner luften.
 
Kl. 06.30 larmar klockan att det är dags att kliva upp men ute regnar det och åskan mullrar och jag kände mig både groggy av dålig sömn och lågtrycket. Vi beslöt att skippa cykelträningen helt idag då vi inte vill ge oss ut och cykelträna i regn och rusk. Jag messade till Lars om vårt beslut och han var inte heller så sugen med tanke på regnet.
 
 
  
Vi somnade om och vaknade inte förrän kl. 09! Där utanför fönstret gassade solen men åskan mullrade på håll över bergen i nordväst och då vi tänkt cykla till Prachuap Khiri Khan via Dan Singh Khon var det ändå stor risk för regn resonerade vi. Det kändes ändå lite snöpligt då det kanske ändå hade gått att cykelträna. 
 
 
 
Nåväl, nu var det ändå försent att cykelträna så det får bli imorgon istället då regnrisken är mindre än i dag. Det fick bli lite fysträning istället, hemmavid för mig och Chang Corner för Rulle, så det är tur att vi kan vara flexibla när det gäller tråningen och vädret spelar oss ett spratt.   
 
Det mulnade på under eftermiddagen men fortfarande inget mer regn och Lars messade att han cykeltränat själv söderut till Ban Krud på morgonen och det var nog ett klokare val idag.
 
Vi skulle göra lite ärenden i PKK, i samband med cykelträningen, så att ändra färdriktning var inte aktuellt för oss. Men med facit i hand hade vi också kunnat cyklat till Ban Krud om vi inte varit så inställda på just PKK. 
Duktigt jobbat Lars!
 
Det kanske inte var meningen att Rulle och jag skulle cykelträna idag därför blev det som det blev 😊
 
Jag önskar dig min bloggläsare en härlig dag oavsett om det är sol, regnar eller snöar 😎
 

Kommentarer:

1 Anette Hellichius:

Önskar er en kul och härlig cykeltur idag. Ha det finfint. Kram

Svar: Tack så mycket Anette och ha det finfint du också samt kram tillbaka 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: