2018-08-06 Livia - friskare och gladare för varje dag...

På sena eftermiddagen idag cyklade jag ner till Wat Samut för att hälsa på Livia och se hur hon mår idag. Sist jag hälsade på henne var i torsdags eftermiddag tillsammans med Maria. Tui har skött om henne varje dag med mat etc och gett henne 1 tablett/dag för att höja blodvärdet.
 
När jag kom till henne blev hon alldeles överlycklig och då hon inte fått någon mat ännu av Tui var hon hungrig. Efter att ha gjort ren hennes bur och bytt hennes vatten till nytt fräscht för dagen fick hon en stor portion torrfoder med ett rått ägg i. Hon började äta direkt och verkar inte ha några problem med att äta torrfoder nu för aptiten är mycket god. 
 
Efter maten fick hon mycket kärlek och hon ville kela hela tiden och så fort jag slutade smeka och klia henne puffade hon på mig och ville ha mer.😍
 
Livia ser verkligen ut att må bra nu, verkar glad och lycklig samt har ökat på hullet något även om det är långt kvar tills det är okej.
 
Under tiden som jag var där kom Tui med mat, ris med köttblandning, och hennes blodtablett och hon åt halva portionen men var sedan mätt då hon redan ätit av mitt torrfoder.
 
Tui tycker också att hon verkligen ser ut att må bra och det är äntligen på väg åt rätt håll. Hon ska ha sina tabletter i 5 dagar till och jag har lovat att ge henne det varje dag när jag är där så ger han henne bara mat. I morgon kan han dock inte ge henne någon mat men det fixar jag istället för det är viktigt för henne att få mat regelbundet nu.
 
Jag frågar Tui om hon inte kan få vara kvar där på tempelområdet då jag inte vill att hon återvänder till det gamla paret som inte tar hand om henne som de ska. Tui vill inte heller att hon ska återvända dit men måste prata  med ägarna först förstås. Både han och jag är övertygade om att de inte vill ha henne tillbaka då de inte ens frågat Tui hur hon mår efter att han tagit hand om henne då hon var mycket sjuk och misskött. 
 
Tui måste också prata med munk"bossen" om det är okej att hon får vara kvar. Jag håller tummarna att det blir så för då kan vi hålla henne under uppsikt och se till att hon mår bra.
 
Mycket kärlek vill Livia ha...
 
 
Blank fin päls och pyttelite mera hull på den stackars magra kroppen...
 
Livia har blivit en glad och trevlig samt en livligare hund...
 
 
 
Hon naggar lite och slickar på tassarna men enligt Tui kan det bero på att hon är lite uttråkad och behöver stimulans. Det kommer hon att få den dag hon är så pass frisk att hon kan släppas ut i det fria och får kompisar att leka med.
 
"Va, ska du gå redan"? Lilla Livia, vi ses igen i morgon eftermiddag😍 
 
Det gör så gott i mitt hjärta att se en så sjuk hund bara bli friskare och friskare tack vare vår fantastiska Huay Yang Dog & Cat Rescue och att Tui såg hur illa det var ställt med henne och tog henne därifrån för att ge henne hjälp.
 
En hund kräver inte så mycket, bara mat och kärlek och god omvårdnad men tyvärr får inte alla hundar det vare sig här i Thailand eller i övriga världen och en del drar en vinstlott andra en nitlott.
 
Livia har fått livet tillbaka och den tacksamhet hon känner visar hon verkligen med tillgivenhet och glädje. Att få uppleva detta är underbart och oerhört tillfredsställande!
 
Vill du stödja denna verksamhet ekonomiskt eller på annat sätt skulle Huay Yangs hundar och katter bli mycket tacksamma för det.😊
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Vilken tur hundarna har som har dig Annika med ditt stora hjärta
Kram kram Susanne vi ses i november 😍

Svar: Tack så mycket Susanne för det och det ska bli roligt att ses i november! Kram <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Maria:

Åh vad fin hon börjar bli nu! Pälsen ser glansigare ut med <3 synd att det hann gå så långt med klorna att det påverkade hennes ben bara men det viktigaste är ju att Tui hann till henne i tid. Hälsa honom från mig :) Saknar er pok äe

Svar: Tack så mycket hjärtat och visst ser hon mycket finare ut nu på alla sätt och vis och jag håller med dig om klorna. Stackars lilla tik och hoppas hon får stanna där nu. Saknar dig massor och jag ska hälsa Tui från dig. Han saknar säkert dig också 😍 Pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anonym:

Man kan ju fråga sig varför det gamla paret överhuvudtaget hade Livia? Jag hoppas verkligen att hon( tiken) kan få någon annan stans att bo. Tack för att du bryr dig
Kram Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrude och jag håller med dig samt hoppas på det bästa när det gäller Livia 😍 Kram 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Birgitta S :

Åh vilken härlig rapport ! Tänkt på Livia hoppas att ägarna inte vill ha henne tillbaks. Hon har det bättre på tempelområdet o med Tui o alla de som skänker mat o bryr sig. I förra veckan hade vi en fin tik på 1,3 år på dagspassning i 3 dagar hon brukade att vara med matte på dagarna men nu var matte tyvärr på sjukhus. Så fin vovve o glad men blyg hon kom från hundstallet o fått en ny fin start i livet. Så skygg o blyg första dagen men andra dagen blev hon så glad att se oss. Skönt för husse som måste lämna. Nu är matte hemma men nästa vecka behöver de hjälp o det ser vi fram emot. Att köpa hund från hundstallet är den bra insats här i Sverige. Du gör o så klart alla andra gör en så fin insats för 🐕 .
Må så gott kram !

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och vad härligt för den blyga och omhändertagna vovven att få ett tryggt hem och fin omvårdnad😍 Fin insats från alla som gör något gott för hundar och andra djur. Må så gott du också och kram tillbaka till dig från mig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Titti/Umeå/Huay Yang.:

Vad fin hon är Livia.
Viftar på svansen när hon äter.
Hoppas hon snart kan få leka med andra hundar.
Det blir nog lite långtråkigt i buren.
Kram Titti

Svar: Tack så mycket Titti för din kommentar och kram tillbaka 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: