2018-12-23 Nyfiken på Kenneth Wiladsen, och vem är det då?

Idag fick jag äran att träffa Kenneth Wiladsen, 49 år, som kommer från Moss som ligger mellan Oslo och Strömstad.
 
Kenneth är en inbiten Kitesurfare sedan 20 år tillbaka och är sedan 5 år utbildad Kitesurfinstruktör. Han började från 15 års ålder att vindsurfa men när Kitesurfingen kom till hans kännedom gick han över till det istället och när han väl behärskade tekniken tyckte han att det var mycket roligare.
 
Det misstag han gjorde, enligt honom själv, var att han försökte lära sig tekniken på egen hand utan vägledning eller instruktör så det blev en del personliga skador och andra haverier som han sluppit om han valt att få handledning av de som kan. Det är lätt att vara efterklok.
 
Det här med Kitesurfing har blivit en livsstil som han gläds mycket åt och han ägnar i princip hela året till att utbilda i Kitesurfing eller surfa själv så mycket han bara kan.
 
I Norge, och där han bor i Moss, har han under perioden maj-oktober privata kurser varje helg eller 2-4 gånger per vecka och utbildar ca 8 personer varje vecka.
 
Under oktober och november har han Kitesurfkurser i Brasilien, Cumbuko, via sitt företag Nighttrain.
 
Att vara Kiteinstruktör innebär ett stort tålamod och att man har en lugn framtoning, man måste ha förmåga att analysera varje individ så att inlärningen blir på elevens individuella förmåga och villkor samt inlärningstid. Fokus är säkerhet kontra teknik men med större övervikt på säkerheten. 
 
Under perioden december-mars (efter påsk) har Kenneth kurser i Kitesurfing på Mumsa i Huay Yang, se separat blogginlägg.
 
Förutom Kitesurfing är hans stora intresse musik, och då gärna blues, och under 15 år har han haft en musikpub som hette Nattåget (inredningen var som i en tågvagn) där han var DJ och puben låg i Moss. Den musikpuben har han dock inte kvar längre. Med tanke på den puben har han döpt sin privata Kitesurfintruktörsfirma till Nighttrain.
 
Han agerar gärna som DJ fortfarande och det gör han bl a på Mumsa i Huay Yang måndag-lördag då även gästerna själva kan bestämma vilken musik de vill höra. 
 
Kenneth gillar även att spela Boule/Petanque och hoppas de kan fixa en lagbana på stranden på Mumsa för att kunna bjuda in till match. De som vinner över honom får en premie från baren säger Kenneth med ett leende.
 
Kenneth har lärt sig att ta tillvara på livet så mycket han kan då han vid 2 tillfällen i livet drabbats av cancer i lymfkörtlarna och genomgått svåra strålningsbehandlingar. Sedan 3 år tillbaka har han dessbättre varit helt friskförklarad och med tanke på att vi inte alltid själva bestämmer hur våra liv ska vara eller gestalta sig är han ödmjukt tacksam så länge han får vara frisk och få göra det han vill i livet.
 
Kenneth har sina närmast anhöriga i Moss men är inte bunden till något familjeliv så det ger honom ytterligare frihet att vara borta så länge han vill och känner för på sina resor både för nöjes skull och hans arbete som Kitesurfinstruktör.
 
Kenneth tar varje dag som en gåva och kan sitta nere vid stranden i soluppgången och meditera eller ge sig ut och Kitesurfa en bit från land så han kan njuta av solnedgången över Burmabergen.
 
Om någon känner för att meditera med honom är han eller hon hjärtligt välkommen att göra honom sällskap mellan kl 08.00-10.00. Det tror jag ger en fin och gemytlig upplevelse😊
 
Kenneth i action och bilden har jag fått låna från hans FB...
 
Tjohej, här går det undan...
 
Att få prata med Kenneth kändes otroligt rogivande och värdefullt och påminner mig ännu mer om att tänka positivt och vända jobbiga upplevelser till en möjlighet att gå vidare och göra det bästa av situationen så mycket det bara går. Yin och Yang och livet är som en berg och dalbana upp och ner hit och dit. 
 
Det viktigaste, som jag ser det, är att ta tillvara livets gåvor varje dag. Det borde alla göra då vi bara har ett liv, en kropp och se till att den lilla tid vi har på jorden blir så bra som bara är möjligt och ta vara på de möjligheter vi har till att leva det goda livet även om det känns svårt emellanåt.
 
Det är vi alla värda men kanske glömmer bort i den tron att vi kommer att leva i evighet och bara låter livet rusa förbi utan att stanna upp och ge livet en eftertanke. 
 
Stort TACK goa fina Kenneth för att jag fick göra den här intervjun med dig samt publicera den i min blogg.

Kommentera här: