2018-02-06 Cykelträning i kombo med min 90 dagars rapport till Immigration, 7 mil...

Härligt att få cykelträna igen efter 2 veckors uppehåll och benen kändes riktigt utvilade, pigga samt starka.
 
Det är bra att ta en kort paus från framförallt cykelträningen emellanåt som påfrestar mycket på benen till skillnad mot mina strandlångisar. Att cykla är dock ett skonsamt sätt att träna om man har en cykel som är rätt inställd för respektive kropp. Det är bra som komplement till mina långisar men ger vare sig den benstyrka eller framför allt den konditionsträning som jag vill ha för att hålla mig i optimal form. 
 
Min Rulle ser till att min cykel är i bästa skick så allt fungerar klockrent och att cykelträna med en välfungerande cykel utan krångel är verkligen en bonus förutom träningen i sig. Jag är oerhört tacksam för min Rulle och att han är så duktig och noggrann när det gäller mekanik över lag.
 
Jag bara cyklar och minsta lilla knäpp, missljud eller tröghet rapporterar jag direkt till honom och så blir det fixat, riktigt lyxigt!
 
Nåväl, för min del var det dags för 90 dagars rapportering, att jag befinner mig i Thailand, och därför passade det bra att cykla till Immigration i Dan Singh Khon då det ligger inom vår träningsrutt.
 
Jag och Rulle och vi saknar våra cykelträningskompisar, Svein, Espen och Kristoffer så se till att ta er hit igen...
 
Nu kan man cykla vägen med 1 km backen då de nästan är klara med den nyfixade vägen som breddats, planats ut så alla dåliga vägpartier med en massa ojämnheter och potthål är borta.
 
Det här vägvalet är 1,5 km kortare än den andra vägen men å andra sidan får vi 1 km uppförsbacken som träningsbonus istället. Den är dessutom lite roligare att cykla än den andra vägen som är raklång, har en hel del skador på vissa partier samt är i övrigt lite småtrist.
 
Dubbelt så bred och slät fin väg istället för den gamla vägen som var både smal och gropig...
 
Rulle i farten...
 
Några snälla hundar som var nyfikna på vad vi var för filurer och ville kolla och nosa på mig när jag stannade för att fotografera. Så klart de fick det och vi blev goda vänner direkt..
 
Det är ju deras naturliga beteende att hålla koll på vem som närmar sig och kanske inkräktar på deras revir och de flesta hundar är harmlösa på de vägar där vi cyklar. De kan skälla på oss eller jaga oss lite lätt men ingen har betett sig aggressivt och velat bita oss hittills. Det räcker ofta att man säger till dem att sluta med det de funderar på att göra eller påbörjat...
 
2 km uppförsbacken är avklarad och till min glädje är den inte så jobbig längre utan helt okej.
 
Till en början hade jag knappt styrfart i de värsta luten men nu kan jag ligga i 14-15 km/timme utan större problem. Det är tungt förstås, bara min cykel väger ju 20 kg, men där ser jag att trägen vinner och ju mer träning desto bättre går det förstås.
 
Att undvika och välja bort tuffa backar är inget bra alternativ om man vill träna hårt och så är det bara.
 
Framme vid Immigration och här var det många som ville ha hjälp med det ena och det andra. Jag fick gå lite före i "kön" då det är en snabb och enkel procedur att stämpla in nya 90 dagar i mitt pass och registrera det.
 
Härligt, då var det fixat och vi kunde cykla vidare till Prachuap Khiri Khan (PKK)...
 
Som vanligt stannade vi vid 7 Eleven i PKK för att fylla på med mineralvatten etc och här skiljdes Rulle och jag sedan åt. Han skulle fika med sin kompis Will från Kanada så jag cyklade hemåt själv.
 
Mitt vanliga vattenpåfyllningsstopp vid järnvägsövergången i slutet på Akvarievägen och ängen med de böljade mjuka rödfärgade gräsplymerna är så vackert.
 
Böljande högt gräs med mjuka rödfärgade plymer...
 
Jag rullade in till vårt mysiga hus strax före kl. 13.00 och det är alltid så skönt efter ett tufft cykelträningspass att komma hem. Detta är verkligen lönen för mödan!
 
Stort TACK min älskade Rulle för sällskapet, så länge det varade, och tack till mig själv som unnar min kropp detta härliga sätt att träna samtidigt som vi får uppleva en sagolikt vacker natur omkring oss under träningen! 
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en fantastisk tisdag och njut av livet så mycket du bara kan och förmår så länge du har det samt tänk på att varje dag är unik och kommer inte tillbaka när den väl passerat.
 
 

Kommentera här: