2018-11-25 När man har bestämt sig....

...att inte bli överviktig, och framför allt inte under vår kryssning på 26 dagar med Ovation of The Seas, Royal Caribbien då vi fick tillgång till hur mycket mat, desserter och dryck som helst. 
 
Trots den kolossala buffén på Windjammer morgon och lunch samt gourmeträtterna och delikata desserterna på The Grande och Coastal Kitchen klarade jag att bara gå upp 5 hg. 
 
Hur kan det ens vara möjligt kanske du tänker då, min förbränning är normalt låg för min ålder (67 år) och ändå så lite viktökning. Detta fina resultat, som jag är mycket stolt över, beror på att vi fystränade hårt 2 gånger per dag på gymmet på båten alternativt gick minst 1 mil varje gång vi var hamn. 
 
Okej, jag valde den mest hälsosamma maten, sallad och grönsaker, bönor, kikärter, samt frukt, fisk, skaldjur och emellanåt kyckling samt ris och pasta, precis som jag äter hemma.
 
Jag undviker helt rött kött och griskött samt pommes frites, pizza och det som jag i övrigt anser ohälsosamt i matväg och dryck som läsk etc.
 
I samband med detta val av mat, även på kryssningen, kunde jag med gott samvete unna mig desserter som choklad, pajer etc. Även 1 glas vin och 1 GT varje dag slank lätt ner fast alkoholhaltiga drycker aldrig är bra, inte ens små mängder, men ibland tillåter även jag mig att "synda".
 
Men den här vanan finns inte på kartan hemma i vardagen endast på helgen och det gäller även alkoholhaltiga drycker.
 
Håller jag det här och tränar eller motionerar varje dag av något slag är det ganska lätt att hålla vikten. Det är min livsstil som jag trivs med så varför skulle jag inte kunna hålla det? Samma antal kalorier in som ut då blir det balans annars går det åt det ena eller det andra hållet som man får ta itu med vartefter.
 
Jag är rädd om min kropp, jag har bara en (1) och den ska förhoppningsvis hänga med i några år till, och när jag blir ännu äldre och kanske inte lika rörlig, ska den ändå vara starkt nog att klara av det😀💪. 
 
Jag lovade några av våra fina goa vänner att ta en bild på mig även efter kryssningen jämförelsevis med den jag lade upp på bloggen 2018-09-30, d.v.s innan kryssningsresan börjat den 19 oktober 2018.
 
Så här kommer den...
 
2018-11-25 Yeah, still going strong!
 
Jag känner mig dessbättre starkare nu än när vi började vår kryssningsresa den 19 oktober till Australien och Nya Zeeland så att kryssa lite oftare kanske är en bra idé😋.
 
Så nu mina goa fina vänner kan ni se med egna ögon att vårt måtto att hålla vikten höll och det gäller även Rulle förstås...
 
FÖRE 2018-09-30
 
Stort TACK för att jag får må så här bra och har en god hälsa, så länge det varar, och det är jag oerhört tacksam för men inget är gratis så det är bara att fortsätta ligga i med träning kontra hälsosam mat och dryck för min del.
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en skön söndag samt tack för att du läser min blogg!

Kommentarer:

1 Tiina:

Du, kom på en sak. Kanske din lilla viktuppgång på resan beror på att du fått lite mera muskler? Du känner ju dig starkare nu. Du har säkert minskat din fettmassa och ökat muskelmassan istället. Bra gjort i vilket fall, med alla dom läckerheterna som ni hade hela tiden på båten...!! Kram, Tiina

Svar: Tack så mycket Tiina för din kommentar och visst är det så då muskler väger mer än fett😊 Härligt att åka på en kryssning och bli starkare istället för att lägga på sig extra fettvikt trots allt matutbud på båten.😁 Kram tillbaka ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: