2018-11-27 Idag är det tisdag = Cykelträning till/från Ban Krud 80,1 km

Wow, vilken speed vi hade till Ban Krud, 40 km, och med hjälp av pedalkraft samt stark medvind rullade vi in till Ban Krud och 7 Eleven efter 1,20 timmes träningstid. Min snittfart låg på 28,3 km/timme och det är rekord för mig 😀
 
Eftersom vi skulle vända norrut igen och därmed få den starka vinden som motvind i stället visste vi att hemvägen inte skulle gå lika snabbt utan istället bli riktigt tuff. Vi var då istället tvungna att visa rejäla kämpartakter när vi stretade mot vinden. Superbra träning blev det och att cykla i med- eller motvind är som livet självt, Yin och Yang.
 
Härligt att åka på en "räkmacka" genom livet i medvind och mindre härligt men nyttigt att kämpa i motvind och fixa det samt hamna i medvind igen...
 
Rulle och jag, tror jag det...
 
Idag hade jag min cykeltröja med danska flaggan och denns färger, som Rulle har fått på sitt tidigare  jobb vid ett tillfälle, men eftersom den är för liten för honom har jag tagit över tröjan.  
 
När vi satt utanför 7 Eleven kom en farang fram till oss och började prata danska med mig. Han var alltså dansk och jag fick snabbt berätta att jag inte förstod vad han sa för vi var svenskar.
 
Då han förstod svenska kunde vi därför fortsätta på vårt språk. Han var där tillfälligt med sina vänner som turist och tyckte det var mycket varmt i Thailand.
 
Han undrade om det inte var väl varmt med långa svarta cykelbyxor men vi svarade att heltäckande klädsel skyddar mot solen samt värmen och att byxorna är svarta spelar ingen roll. Vindraget i samband med cyklingen svalkar dessutom ner oss. 
 
Många faranger är av den uppfattningen att ju varmare det är desto mindre klädsel ska man ha på sig och vill dessutom gärna exponera huden för de vill även bli bruna.
 
Men det är faktiskt tvärtom, kläder skyddar mot de starka farliga solstrålarna (UV), som inte är särskilt nyttiga för vår hud, och de tunna heltäckande kläderna håller också kroppen svalare. Så klart vi svettas i värmen samt av ansträngningen under cyklingen men det gör man ju även som naken i värmen. 
 
Om vi skulle exponera vår hud för solen under de drygt 3-4 timmar vi är ute totalt under våra cykelträningar 2 gånger i veckan under ca 10-11 månader om året skulle vår hud inte må särskilt bra.  
 
Stora vågor rivs upp av den starka vinden...
 
 
Cykeltröjan syns mycket bra och dessutom tänker jag lite extra på min goa fina vän Phiah, som bor i Danmark, när jag har den här tröjan på mig😍. 
 
Kort vattenpaus på väg till Ban Krud i den härliga medvinden...
 
Dagens cykelträningstur till/från Ban Krud, 80,1 km
 
Vid hemkomsten, trötta men lyckliga över det tuffa men härliga cykelpasset var det dags för stretchning samt lite styrketräning för mina armmuskler då benen fått sitt under träningscyklingen.
 
Ingen rast ingen ro förrän detta klarats av och igår köpte Rulle ett par fina hantlar á 6 kg på Tesco Lotus i Prachuap Khiri Khan (PKK) till mig som jag kan variera träningen med tillsammans med 4 kg hantlarna från Bike Shop på Home Pro i PKK 😊.
 
6 kg hantlar med hårda gummiändar och fina stålhandtag...
 
När all fysträning var över fick jag äntligen softa resten av dagen och det är verkligen en skön välbehövlig belöning efter mödan😊 
 
Stort TACK min älskade Rulle för en återigen härlig men tuff cykelträningstur och till dig min bloggläsare önskar jag en finfin tisdag samt tack för att du läser min blogg!

Kommentera här: