2019-04-14 Dag 9, På vackra väg 9 mot Raub, 25 mil...

Vi lämnade Melaka och vårt trevliga hotell Equatorial vid kl. 08.00 och nu var det slutvilat för African och Rulle också för den delen som ska köra oss till Raub, 25 mil på väg 9 och vid Karak bytte vi till väg 8 som leder till Raub. 
 
Rulle och African på gång så nu är det bara att sitta upp där bak som spätta 😎
 
Väderprognosen spådde 80 % regnrisk idag, himlen var stundtals blygrå strax ovanför oss på vår färd så jag bad till vädergudarna att vi inte skulle drabbas av regn, och det hjälpte tydligen för regnet föll ner någon annanstans och inte över oss.
 
Väg 9
 
 
Väg 9 är en fin slingrande landsväg ett bit upp i bergen och vi färdas därmed i en grönskande miljö i berg och dal men tyvärr är det mest oljepalmer som breder ut sig hur långt som helst.
 
De är visserligen är vackra i sig men tyvärr har de röjt undan den tropiska skogen och faunan och ersatt med oljepalmerna och det gagnar inte de djur och fåglar som haft sina bosättningar i den tidigare naturliga faunan.  
 
En kofösare på MC...
 
Ett vackert kinesiskt tempel dök plötsligt upp utefter vägen...
 
 
Skönt att glida fram på denna väg 9...
 
 
 
 
 
 
 
Vi körde i riktning mot Bentong och nu på väg 8...
 
Det blev även en kort visit några kilometer på motorvägen...
 
 
 
Här lämnade vi motorvägen mot Raub där vi passerar Bentong först...
 
 
Vi var framme i Raub vid kl 12.30 och valde att övernatta på Hotel Agro som är ett sprillans nytt hotell...
 
På väg till Hotel Agro...
 
Är du nyfiken på hotellet finns en kort presentation av det i nästa blogginlägg...
 
Eftersom magen kurrade var det dags för lunch så vi gick vi till denna restaurang som ligger ett stenkast från hotellet och de har både malayisk och lite indisk mat på sin meny.
 
Restoran Mamak, en restaurang med mycket trevlig ägare samt personal....
 
Här kan de även fixa bl.a omelett till frukost till oss i morgon bitti då de har öppet 24 timmar om dygnet...
 
Efter maten tog vi en kort promenad till ett varuhus för att köpa yoghurt till i morgon bitti och varsin chokladmuffins till eftermiddagskaffet, mums!
 
På vägen till varuhuset passerade vi detta vackra tempel...
 
 
Nu får vi se vad resten av dagen och kvällen har att bjuda på och i morgon far vi vidare till Taiping igen ca 30 mil och det blir både på landsväg och motorväg.
 
Stort TACK min älskade Rulle för en trevlig resa idag och duktigt kört som vanligt och till dig min bloggläsare önskar jag en skön söndag!
 

Kommentera här: