2019-08-03 MC utflykt till 360˚ Viewpoint och Snowsand Café och Resort Viewpoint

Jirawat och Tookta på Jirawat Optical har tipsat om en ny Viewpoint 360˚ samt Snowsand Café och Resort som ligger lite drygt 1 mil från Huay Yang mot Burmabergen så vi beslöt att åka dit idag för att kolla.
 
För att lätt hitta vägen till dit kan man ta Phet Kasem Rd norrut ca 4 km och mitt emot Wanakon Nationalpark tar man av till vänster och där finns det en skylt som gör reklam för 360˚ och då är du på rätt väg.
 
 
Vill man inte köra en bit på motorvägen kan man alternativt köra rakt över norra U-svängen i Huay Yang och följa landsvägen hela vägen, sista biten är fint kurvig och efter nedförsbacken kommer du fram till ett T-kors där tar du till vänster och följd sedan skyltarna mot Burmabergen 
 
Nu är det bara 3 km kvar...
 
Den sista korta biten blir det grusväg...
 
Här tar du höger och längst upp på krönet är du framme vid platsen...
 
 
Caféet och uppe på taket, som nås via en trappa på baksidan av huset, får du en fantastisk utsikt mot havet och bergen...
 
Våra fina Honda Forzor 300 cc som tar oss fram överallt dit vi vill åka med MC och man kan verkligen ha skoj på hoj!
 
 
Fin vy från taket...
 
 
 
Härlig vy mot havet och en del av resorthusen...
 
Härifrån ser du "våra" öar Chan- och Thaisi Islands utanför Wanakon Nationalpark
 
Resorthusen...
 
Platsen bevakas av dessa två tuffa thaihundar, en tik och en hane, som inte bryr sig om dig om du låter dem vara ifred...
 
Fina vovvar som inte inbjuder till lek eller kel utan vill bara vara ifred och sköta sin uppgift att ha koll på sitt revir på området så inga obehöriga kommer dit. 
 
En lite surmulen fin tik som bara kom fram för att lukta på oss och det är självklart okej men deras ägare har koll så de inte skrämmer någon och säger då till dem. 
 
Vi passade på att ta varsin kopp med svart kaffe och det var gott och härligt att sitta under tak och ha så fin vy omkring oss...
 
Rulle och Maria testar kaffet som var gott och vill man kan man äta mat här också men de har en begränsat meny som bara stod på thai.
 
När vi var nöjda med besöket tackade vi för oss och åkte därifrån via grusvägen mot den lilla landsvägen som bitvis kan vara i lite dåligt skick tills den finare och bredare landsvägen tar över.  
 
Det fanns bara broschyrer på thai med det framgår klart vilka priser som gäller på övernattning beroende på vilket hus man väljer.
 
En liten vägbeskrivning från Phet Kasem RD
 
Denna plats kan vi rekommendera för dig som vill ut på en kort utflykt från Huay Yang och vidga dia vyer.
 
Stort TACK för ett trevligt och välkomnade besök av den vänliga personalen! 
 
Efter detta besök körde vi direkt till Dan Singh Khon Handelsplats via landsvägarna dit. 

Kommentera här: