2019-12-05 Dagens kastreringsprojekt via Huay Yang Dog & Cat Rescue på Wat Samut

Idag kl. 10.30 var det återigen dags för kastreringsprojektet via Huay Yang Dog & Cat Rescue och för dagen höll vi till på Wat Samuts område. 
 
Veterinärerna Pailin och Ploy stod för operationen och de fick assistans av Lotta, Putte, Tui, Kent och mig samt Mia och Göran.
 
Dagens kastreringsresultat på Wat Samut blev 9 tikar. Totalt gick notan på 5 850 baht. 
 
Då ingår veterinärkostnaden inklusive medikamenter, sprutor mot diverse parasiter samt rabies.
 
Efter kastreringen klippte vi klorna på hundarna och tog bort ev tandsten, rengjorde öronen och på 2 tikar en massa fästingar i öronen och mellan trampdynorna samt gav dem injektioner mot parasiter och rabies. 
 
Idag var det även försäljning av diverse prylar och kläder, böcker samt kokosolja och där hjälpte Gith och Siw till.
 
För dagen var det en del faranger som handlade och/eller ville titta på eller få info och/eller lämnade bidrag och det är alltid roligt att farangerna kommer och är intresserade av verksamheten, då de förstått att det gör gott för hundarna och katterna i Huay Yang. 
 
Ca kl. 13 var vi klara med kastreringsprojektet på Wat Samut.
 
För att verksamheten ska kunna fortsätta och fungera både praktiskt och ekonomiskt behövs det hjälp av oss som bor och lever samt turistar här, dels med praktisk hjälp, dels att lämna ekonomiskt bidrag smått eller stort.
 
Här går det att bidra med pengar till hundarna:
Swish 070-299 21 94 Göran Nowack
Nordea; kontonr. 3057 21 92770 Märk ditt bidrag med Huay Yang Dog Rescue. Stort tack!
 
Se även nedan länk till Huay Yang Dog & Cat Rescue.
 
Återigen har Huay Yang Dog & Cat Rescue tillsammans med thailändarna i byn sett till att de totalt  5 tikar som idag och under veckan kastrerats därmed inte kan avla fler valpar.
 
Om detta projekt inte skulle finnas kan man snabbt räkna ut vilket ökning av hundbeståndet som skulle ske bara genom dessa hundar.
 
Gillar man hundar och katter och vill dem väl eller gillar man inte hundar och katter i byn kan man själv påverka hund- och kattbeståndet i byn på sikt genom att skänka ett eller flera ekonomiska bidrag till kastreringsprojektet.😊  
 
1 av 3 valpar som Tui hämtat från Hat Wanakon Nationalpark och som ska kastreras idag och hon tyckte det var lite läskigt och fick en massa kärlek och tröst av oss faranger för att känna sig lite bättre till mods. 
 
Resten av kullen på 3 valpar som väntar på att få avslappningssprutan inför kastreringen...
 
Tui och veterinärerna Ploy samt Pailin
 
Några köpsugna faranger som därmed ekonomiskt bidrog till den fortsatta verksamheten... 
 
Maew´s nykastrerade tik som har fått några valpkullar men nu är det inte möjligt längre tack vare kastreringen.
 
De 3 valparna som nu har kastrerats och som kommer att föras tillbaka till sin ägare i Hat Wanakon Nationalpark
 
Fästingresultat från de 2 tikarna som hade en massa fästingar i öronen och mellan trampdynorna som vi nu tagit bort.
 
En stor risk när en hund angrips av för många fästingar är att de kan drabbas av anemi (blodbrist). Att fästingarna här i Thailand angriper människor är ytterst sällsynt. 
 
Dagens fästingskörd från 2 tikar...
 
Dagens nota... 
 
Stort TACK för att jag återigen fick vara med och delta i detta fantastiska projekt samt stort TACK till alla som hjälpte till på ett eller annat sätt samt till Pailin och Ploy för deras skickliga arbetsinsats. 
 
Om du vill hjälpa till på ett eller annat sätt med hundarna eller katterna eller ge ett mindre eller större ekonomiskt bidrag är all hjälp välkommen. Ditt bidrag gör en positiv skillnad för att verksamheten ska kunna fortsätta för det gagnar oss all i byn, både två och fyrbenta.
 
Om du vill hjälpa till på ett eller annat sätt med hundarna eller katterna eller ge ett mindre eller större ekonomiskt bidrag är all hjälp välkommen. Ditt bidrag gör en positiv skillnad för att verksamheten ska kunna fortsätta för det gagnar oss all i byn, både två och fyrbenta.
  

 
Här kan du läsa om verksamheten:
 
"Huay Yang Dog & Cat Rescue
Vi är en helt ideell verksamhet, ingen lön eller ersättning utgår till någon av oss som arbetar med hundarna och katterna i Huay Yang. Vi är alltså helt beroende av bidrag och donationer till verksamheten.

Här går det att bidra med pengar till hundarna:
Swish 070-299 21 94 Göran Nowack
Nordea; kontonr. 3057 21 92770 Märk ditt bidrag med Huay Yang Dog Rescue. Stort tack!

Vill du köpa ett certifikat eller öronmärka din donation för en specifik hund eller katt, skriv då några rader till oss på thailandgoran@gmail.com.

Vi tar också tacksamt emot donationer av hundmat, ris, begagnade handdukar och lakan.

  

Kommentarer:

1 Tiina:

Vilka sötnosar de där tre valparna är! Har en av dom en annan pappa, ser annorlunda ut, eller kan de alla ha samma föräldrar ändå? Fint arbete ni gör där!! Med vänlig hälsning, Tiina

Svar: Tack så mycket Tiina för din kommentar och fast de ser olika ut kan de ha samma pappa. Svårt att veta hur det funkar här när de själva får styra och kan ha blivit befruktade av fler hanar vid samma tillfälle. Må så gott 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: