2019-12-06 Äntligen cykelträning till/från Prachuap Khiri Khan via Dan Singh Khon, 76,48 km...

Idag var det äntligen dags för vår cykelträning igen efter ett långt uppehåll på nästan 4 veckor pga av vår sega långvariga hosta mer eller mindre i samband med förkylningsviruset som drabbade först mig den 9 november sedan Rulle efter några dagar. Så segt, men idag kände vi båda att nu är det verkligen dags att sätta fart på cykelträningen även fast vi tog lite lugnare idag än vi brukar göra.
 
Det har blåst mycket hela veckan och idag tror jag det blåste ännu mer för vi fick en mer eller mindre starkt motvind att kämpa mot hela vägen till PKK. Bra träning givetvis men emellanåt var det som att cykla mot en vägg och i nedförsbackarna fick vi cykla på för att ens få lite fart på hojarna.
 
I morse visade temperaturen på vår altan 24 C men den steg sedan vartefter och just nu är det sköna 30 C. Rulle tyckte det blåste lite väl svalt så han satte på sig vind/regnjackan så jag undrade i mitt stilla sinne hur min älskade Rulle ska fixa Stockholmstemperaturen from den 16 februari och framåt 😱 
 
Självklart stannade vi till hos Ludo på See Sea för att köpa varsin paj till lunchfikat vid hemkomsten och som jag har längtat efter min citronpaj!
 
Njutningen kom på hemvägen söderut med en fantastisk medvind from att vi lämnade PKK och vi for fram i full fart och det kändes som ett bra avslut.😁
 
På väg till 1 km backen...
 
Rulle tyckte det kändes väl kyligt med den starka motvinden mot bröstet under cyklingen så han plockade helt sonika fram vind/regnjackan för att slippa den kyliga känslan...
 
För min del kändes det bara skönt med svalkande vindar under cyklingen men jag är ju inte heller lika känslig som Rulle i det avseendet. 😊
 
Knepigt att dra på jackan i blåsten...
 
Äntligen är jackan på och stackars Rulle slipper frysa....
 
 
Nu har vi fixat 2 km backen och det gick förvånansvärt bra fast vi haft ett så långt cykelträningsuppehåll.
 
Vi har ju givetvis fystränat med annat samt jag har gått mina strandlångisar så vi har inte bara suttit och slappat inom hemmets väggar eller på vår altan i flera veckor.
 
Här ligger en 4 hövdad lång orm vid vägkanten och väntar på sitt byte 😁
 
Efter tempokörningen i värsta motvinden, där cykeln nästan stod stilla emellanåt, eller småläskiga hårda kastvindar från sidan som förflyttar cykel lite åt sidan, har vi nu bara några kilometer kvar innan vi kommer fram till PKK.  
 
Snabbfika på 7 Eleven i PKK vid huvudvägen in till city från norra portalen...
 
Gråbruna sandfyllda vågor som slår in över muren mot strandvägen
 
Dagens cykelträningstur till/från PKK via DSK och för min del blev det 76,48 km
 
Stort TACK min älskade Rulle för en tuff, blåsig men härlig cykelträning och till dig min bloggläsare önskar jag en mysig fredag samt trevlig helg! 

Kommentera här: