2019-12-12 Gamla goa fina tiken Siidäng behöver parasittablett...

Guss, Chons son, som träffar Siidäng varje dag på Huay Yang Travel ville ha min hjälp då den gamla goa fina tiken Siidäng, som jag varit god vän med i drygt 8 år, kliar sig oavbrutet och har sår på ryggslutet.
 
Idag gav jag henne en tablett mot parasiter med hjälp av små kycklingbitar från Aunchan Restaurant som jag dolde tabletten i. Den lilla smarta tiken kände dock direkt att det var något skumt med kycklingbiten och lyckades flera gånger spotta ut tabletten som hon snabbt sorterade ut ur kycklingen. Men skam den som ger sig så tillslut lyckades jag lura i henne hela tabletten.
 
Att bara ta tag i henne och öppna hennes mun och stoppa ner tabletten i hennes svalg fungerar inte på henne alls. Även om hon litar på mig gillar hon inte att bli fasthållen utan skriker då högt som om jag skulle göra henne illa och risken är bara att hon blir rädd och vägrar fortsatt kontakt.
 
Nu har hon i vart fall svalt hela tabletten och vi får nu se om det hjälper henne att få bukt med besvären, hoppas det och det märks först efter minst ca 1 vecka. 
 
Gamla goa fina tiken Siidäng
 
 
 

Kommentarer:

1 Elisabet Lundqvist :

Ja hon ser ut att ha några år på nacken, så söt så 😊/ Elisabet

Svar: Mmm Elisabet hon är så söt och lite skygg mot dem hon inte känner väl❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S:

Vad bra att du fick i henne tabletten. Livet ger olika förutsättning för alla människor o djur. Våran fina flickan Sillen som vi fortfarande passar ibland funderar vi på vad ska vi köpa i julklapp till. Hon har fått ett bra liv efter att varit på rescue home Irland. Önskar att alla djur fick möjlighet till ett bra liv likaså människor så klart.
Må så gott 😍🐕

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och härligt med Sillen som fått ett gott liv och att ni ger henne så mycket omvårdnad och kärlek. Det är som du skriver en rättighet som alla djur och människor bör få. Må så gott du också samt en stor varm kram till dig från mig 😍❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Titti/Umeå/Huay Yang.:

Fina Siidäng en god vän till mig också.
Oj så glad hon blir när vi träffas vilket vi nu gjort ett antal år.
Tuggben får hon!
Hoppas hon blir fri från sina besvär.

Svar: Tack för din kommentar Titti och ja hon är en mysig liten tik som gillar snälla människor. Om en dryg vecka ser vi om tabletten hjälpt henne. 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: