2019-02-04 Måndag = ny vecka samt nya fantastiska möjligheter att njuta av det goda i livet...

För min del blev det som vanligt en långis på stranden med för dagen utgångspunkt från Wat Samut. Jag vill ju gärna träffa gamla tiken Damm för at se hur hon mår för dagen. Hon blir alltid glad att se mig men hennes kropp är inte i lag och hon har svårt att röra sig samt äter lite, fast det är krångligt för henne med sin sargade tunga.
 
Det är både sorgligt och ledsamt att se Damm men hon blir glad över att jag klappar henne och bryr mig en stund och självklart bjuder jag henne på det. 
 
I och med smattrandet och smällandet i samband med det kinesiska nyårsfirandet är det många hundar som är oroliga och stressade. Jag träffade på Mia och Kajsa vid Wat Samut i samband med att de delade ut mat till hundarna och en av de yngre tikarna hoppade upp på deras saleng och ville inte lämna den utan tyckte det kändes tryggt där och gärna om de åkte därifrån så hon kunde följa med dem.
 
Jag lyfte upp den stackars goa fina tiken i min famn där hon kände sig trygg så kunde Mia och Kajsa fortsätta med sin matutdelning i byn😊.
 
Jag höll om henne en bra stund i min famn och tillslut hade hon lugnat ner sig och när jag släppte ner henne tog hon några tuggor med mat och slank sedan in genom en öppning i ett ett plank som tillhör hörnrestaurangen där vi stranden. Där brukar hon hålla till emellanåt så då blev det säkert bra igen. Dessbättre håller de inte på och smattrar hela dagen så just nu är det lugnt i byn.
 
Dagens favoritbild, glada thaibarn som plaskar i vattnet i Hat Wanakon Nationalpark och glada lyckliga barn i vattenlek eller annan lek är underbart att se och lyssna till!
 
Vy söderut och idag var det mestadels mjuk svampig sand att sätta fötterna i och det är bra ben- och fotträning det...
 
I höjd med Hat Wankon Nationalparken kom Coffee, Fino, Enöga samt Lilleman och hälsade fint och fick gotta av mig förstås. De sätter sig alltid på rad och väntar tåligt på sin tur... Ingen av dem har jag inte sett på länge för de har väl legat och sovit djupt någonstans i parken när jag varit där.
 
När jag inte träffar på "mina" vovvar på ett längre tag blir jag alltid orolig att det har hänt dem något men plötsligt dyker de upp och då blir jag lugn igen.
 
På väg till klippgränsen och vågorna slår in mot stranden med kraft... 
 
 
 
 
Främre klippgränsen...
 
En gytter med snäckor i mängd i alla färger och form...
 
 
En gammal trasig kägelsnäcka...
 
Obs! Rör aldrig en hel intakt kägelsnäcka som du kan se på stranden då den kan vara mycket farlig om den slungar iväg sin giftpil...
 
 
 
En ofalig och vacker snäcka....
  
Härliga glada badande thaibarn i olika åldrar tillsammans med sin mamma och pappa som håller stenkoll på dem... (Hat Wanakon Nationalpark)
 
 
 
Vackra kaktusblomknoppar...
 
...och söta violetta strandblommor...
 
Stort TACK till mig själv för en mysig och skön strandlångis!
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en härlig nystart på veckan och njut allt vad du kan av det goda i livet! 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Tack för en uppfriskande promenad,alltid vackra bilder av hav växter och djur. Visste inte att kägelsnäckan var giftig. Ännu en lärdom,så då var inte denna dag bortkastad.
Här har snön dråsat ner nu i drygt ett dygn och man känner sig lite isolerad. Ha en bra em- kväll. Kram Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrude och jag tror inte du "kastar bort" några dagar alls utan verkar ha koll på det mesta och njuter av livet i all den mån du kan och förmår oavsett väder eller sinnesstämning. Stor varm kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Tiina:

Hej och tack för härliga strandbilder! Inte heller jag visste att kägelsnäckan är så farlig! Såna har jag plockat för glatta livet på stränderna i Grekland! Har aldrig blivit stucken, de kanske var för små eller uttorkade, de log ju upp på stranden, inte i vattnet. Får vara försiktigare nästa gång! Tack för info!! Kram, Tiina

Svar: Hej Tiina och tack själv för din kommentar och var rädd om dig samt kram tillbaka samt 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Elisabet Lundqvist :

Har varit i Thailand en gång under kinesiska nyåret och jag blev lika stressad som säkert alla djur blir. Jag tycker inte om att det smäller och smattrar omkring en 😨 / Elisabet

Svar: Tack Elisabet och tycker inte jag heller om fast jag kan förstå varför de smäller av smatterband etc. Det förstår ju inte djuren utan blir bara rädda så det är synd om dem.😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Birgitta S :

Fina goa vovvarna klart de blir rädda. De vet inte vad som står på. Här hemma har allt smällande o fyrverkerier blivit mkt mindre. Skönt
Må så gott kram

Svar: Tack Birgitta och idag och framöver blir det lugnare för vovvarna här i HY 😊 Må så gott du också samt kram tillbaka❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: