2019-02-19 Idag är det Makha-Bucha Day i Thailand

Idag är det Makha-Bucha Day, en av de 4 mest viktiga Buddhistiska helgdagarna i Thailand. Det innebär bl.a att vår områdespersonal är ledig idag samt skolbarnen och myndigheter samt banker är stängda.
 
Det vanligaste på alla buddhistiska helgdagar i Thailand är att thailändska buddhister besöker deras tempel på Makha Bucha Day. I templet kan de också lyssna på buddhistiska läror, ge allmosor till munkar, ta del av buddhistiska skrifter/anslag och delta i kvällsstearinljusprocessionerna som hålls i många tempel.
 
Det är inte heller tillåtet för t ex restauranger att servera alkohol idag och om de strider mot det kan det bli dryga böter samt att de kan mista sitt tillstånd att servera alkohol. Det är därmed viktigt att vi som faranger respekterar det och inte motsätter oss den bestämmelsen som därmed kan ställa till förtret för restaurangen/baren.
 
En vän till oss berättade att under sin lunch på The Garden restaurang var polisen där ett flertal gånger för att kolla att de inte serverade alkohol.😱 Det gjorde de inte heller så det var i sin ordning😊
 
Vill du läsa mer om Makha-Buchua Day kan du göra det via nedan länk: 
 
https://www.expique.com/blog/2019/02/18/makha-bucha-day/
 
Bilden är lånad från Internet
 
Jag önskar alla thailändska buddhister en trevlig dag samt kväll!

Kommentarer:

1 Phiah:

Så fin lånad bild. Kramis

Svar: Ja visst är den fin Phiah och kramis tillbaka < 3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: