2019-01-05 God fortsättning om gamla tiken Damm....

I förmiddags ringde Tui från Huay Yang Dog & Cat Rescue och ville ha min hjälp igen med att hålla i gamla goa tiken Damm för att ge en antibiotikaspruta för att hjälpa till med läkningen av den trasiga tungan (se tidigare inlägg).
 
Jag cyklade ner till Wat Samut tempelområde där Tui från väntade på mig samt även Mia (Huay Yang Dog & Cat Rescue) som höll på att utfodra vovvarna i Huay Yang. Det regnade rejält med det hindrar inte någon av oss för att hjälpa våra hundar i Huay Yang att få hjälp om de behöver eller mat varje dag.
 
När Tui gett Damm sin antibiotikaspruta gav Mia henne kokt ris med köttblandning, perfekt blandning för Damm, och idag åt Damm med glupande aptit. Underbart då hon pga av sitt tungtrauma haft svårt att äta under minst 2 veckor tillbaka.
 
Både Mia och jag blev jätteglada för Damms skull och det ger en sådan fantastisk glädje att se att vår gemensamma hjälp för Huay Yangs hundar verkligen hjälper dem till ett drägligare liv💗
 
Tui misstänker att Damm har haft en tumör på tungan sedan en tid tillbaka och att hon på något sätt själv fått bort den därmed att blod och sargad tunga. Oavsett vilket verkar hon fixa att både äta samt dricka vatten nu och det är det viktigaste.😍
 
Damm äter väl anpassad mat med glupande aptit...
 
 
Damm är nu både mätt och nöjd...
 
Fina goa tiken Damm som har en något piggare blick idag...
 
På måndag är det dags för nästa antibiotikaspruta till Damm och då kommer jag givetvis hjälpa Tui igen att hålla i henne. Det är det minsta jag kan göra för henne skull samt även för Tui förstår när han ber mig om hjälp. Tui engagerar sig i hundarna i Huay Yang varje dag, oavsett dag eller väder, en fantastiskt godhjärtat människa som är värd allt guld i världen. Så även Mia, Göran och alla andra som helhjärtat lägger ner både tid och kärlek för byns hundar och katter varje dag.
 
Deras arbete gagnar oss alla, både bofasta eller turister här i Huay Yang för att vi ska vara omgivna av mätta, friska hundar och katter, så mycket det nu går att påverka, för mätta friska hundar är lugna, goa, trygga hundar. 
 
Alla kan göra något för att hjälpa dem via Huay Yang Dog & Cat Rescue, mer eller mindre och givetvis behövs det ett ekonomiskt bidrag då kastrerings- och veterinärkostnader, läkemedel av olika slag samt rabiessprutor och förebyggande parasit- maskmedel inte är gratis.
 
Huay Yang Dog & Cat Rescue är en helt ideell verksamhet, ingen lön eller ersättning utgår till någon av dem som arbetar med hundarna och katterna i Huay Yang. De är alltså helt beroende av bidrag och donationer till verksamheten.

Här går det att bidra med pengar till hundarna:
Swish 070-299 21 94 Göran Nowack
Nordea; kontonr. 3057 21 92770 Märk ditt bidrag med Huay Yang Dog Rescue. Stort tack!

Kommentarer:

1 Elisabet Lundqvist :

Åh söta gamla hund, jag håller tummarna att allt blir bättre 💖/ Elisabet

Svar: Tack så mycket Elisabet det hoppas jag hjälper henne extra mycket❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 jan andersson:

hej är varins hund gård kvar

Svar: Ja Jan den är kvar😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: