2019-01-05 Regnoväder över Huay Yang...

I går kväll började det regna så smått och sedan har det regnat mer eller mindre hela natten och fortfarande med kortare uppehåll.
 
Däremot inga stormvindar som en del faranger varit oroliga för då de befarat att de skulle sprida sig till Huay Yang med omnejd från den tropiska stormen som mest drabbat och drabbar södra delen av Thailand hårt.
 
Väderprognosen har dock visat tydligt att så inte skulle bli fallet när det gäller Huay Yang med omnejd, men väder är väder och vädret gör lite som det vill emellanåt och tar en annan vändning men oftast kan vi förlita på prognoserna.
 
Lokala variationer förekommer förstås och det kan regna i Tap Sakae eller i Prachuap Khiri Khan men inte i Huay Yang vice versa. 
 
Jag är mycket glad och tacksam över att vi inte drabbats av den tropiska stormen som döpts till Pabuk med tanke på den kaos och tragedi det kan innebära för de som blir utsatta för denna typ av extremt oväder, bland annat just nu i Nakhon Si Tammarat och Surat Tahni och stormen har dragit vidare över Phuket och Andamanhavet. 
 
http://www.nationmultimedia.com/detail/national/30361615
 
Vy från sovrummet mot vår thaigranne...
 
 
 
Naturliga gräsklippare...
 
Vår trädgård får nu njuta av regnvatten istället för kranvatten...
 
 
Delar av vår vackra trädgård...
 
Temperaturen har sjunkit ca 10 grader och ligger på natten på runt 20 C så nu känns det skönt med vintertäcket i sängen och mina fårskinnstofflor på fossingarna då golven snabbt blir kalla att gå på för mina normalt barfota fötter.
 
Det känns så mysigt att ligga där i sängen i värmen och höra regnet skvala därutanför huset och ha det torrt och skönt inomhus😊
 
25 C på morgonen mot normalt ca 30-34 C, för nu är det vinter här i Thailand och det är markant svalare på kvällarna och morgonkvisten. På dagen är det dock betydligt varmare, framför allt när solen skiner😅😎.
 
Varmt och gott för kalla fötter...
 
Det är inte ofta fårskinnstofflorna kommer fram men när det väl behövs är det skönt att ha dem att tillgå😊 
 
 
 

Kommentarer:

1 Marie o Pontus:

Skönt att Ni undslapp stormen i vårt paradis och jag hoppas att regnet inte gör alltför stora skador denna gång!!!
Kram på Er go Vänner <3

Svar: Tack så mycket kära goa vänner Pontus & Marie och det hoppas vi också :-D Kram från oss båda till er båda <3 <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Ett par skinn tofflor sitter inte fel 😁🙏

Svar: Mmmm det är varmt och gott i "kylan" :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: