2019-01-17 Strandpromenad kombinerad med hundvård...

På min strandpromenad idag utgick jag ifrån stranden via Sukta Resortvägen för jag ville träffa "mina" vovvar Lillflickan, Berta, Siikhaau, Lord och Skruttan igen.
 
Lillflickan, Siikhaau och Lord samt långsamma Berta hängde med fast hon halkar efter med minst 20-30 meter. Hon lullar med lite långsamt och börjar bli gammal och förmodligen har hon något otyg som härjar i hennes kropp då hon har svårt att få upp hullet😢. Hon tycker säkert det är roligt att lämna sitt revir emellanåt i sällskap med oss men väljer sin egen takt.  
 
Idag var havet återigen lugnt och fint och vinden samt vågorna har styrt över till lite mer från nordväst igen men stranden är riktigt bred och fin.
 
Dagens favoritbild så den får komma först i bloggen idag...
 
Lugnt hav idag också och den här vyn älskar jag verkligen...
 
 
Häng med på min strandpromenad visuellt om du vill och allra helst fina goa Gertrude som har det lite kallt (-20 C) om öronen just nu😃
 
 
Soldis som Chan- och Thaisiöarna döljer sig i därborta i horisonten...
 
Flodmynningen för dagen där vovvarna gärna svalkar sig i det svala vattnet och dricker en skvätt...
 
 
En kokosnöt kämpar i strandbrynet...
 
 
Som vanligt blir vovvarna nyfikna när jag stannar och sätter mig ner för att fotografera något och då kan de gärna ställa sig framför...
 
 
 
Siikhau brukar ha en del fästingar på halsen och ryggen som jag plockar bort varje gång vi ses och likaså idag. När jag kollade hans öron inuti såg jag inte bara smuts utan även en massa fästingar som satt i öronvecken så när jag kom tillbaka till min cykel kunde jag i lugn och ro ta bort dem och göra rent öronen samtidigt. Även mellan trampdynorna och mellan tårna satt det ett  gäng med fästingar. Stackars Siikhaau!
 
I samråd med Mia på Huay Yang Dog & Cat Rescue började jag med att ge honom 2 tabletter mot parasiter som även inkluderar fästningar.
 
När jag var klar med öronrensningen, som han lät mig göra utan större protester, klippte jag även hans klor och för att han ska känna sig lugnare och inte få för sig att nafsa i mina händer i eventuell panik hade jag satt på honom en liten munkorg över nosen. 
 
Siikhaau med sin lilla mjuka munkorg...
 
Nu är öronen fina och fästingsfria igen...
 
Lite mysigt att bli ompysslad var det allt och Siikhaau vet vid det här laget att jag bara vill honom väl...
 
Färdigpysslad Siikhaau för idag...
 
En liten sötis är han allt den lille Siikhaau...
 
Även hans mamma Lillflickans klor klippte jag idag då de vuxit en bit sedan sist. Hon får också på sig munkorgen, för säkerhets skull, fast hon brukar vara lugn och fin i min vård.
 
Det blev stor utdelning av hundgottabelöning till både Lillflickan och Siikhaau för att de varit så duktiga men även Berta fick för jag kollar henne också i öron och på kroppen varje gång vi ses. Men hennes klor ger jag mig inte inte på då hon lätt grips av panik och skriker i högan sky när hon blir rädd att det ska göra ont. Onödig risk för paniknafsning utan ska klorna klippas krävs en avslappningsspruta för hennes del. Hennes klor ser dessutom förhållandevis bra ut ändå så det får vara.
 
Det känns gott i mitt hjärta att ha möjlighet att hjälpa dessa fina goa vovvar när det behövs samt ge dem en massa kärlek förstås. De är ju mina bästa hundkompisar så det är självklart för mig att göra vad jag kan för att göra deras ändå tuffa hundliv lättare att leva. 💗
 
Stort TACK till mig själv och mina goa fina vovvar för en mysig strandpromenad och till dig min bloggläsare önskar jag en fantastisk torsdag!
 
 

Kommentarer:

1 Tess:

Det ser otroligt härligt ut! :)

Svar: Tack så mycket Tess! :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Tack för dagens promenad den värmde gott❤ Och din omsorg om hundarna värmer ännu mer. Nu ska jag snart ut i kylan -20° och skjutsa hem barnbarnet.
Stor kram Gertrude

Svar: Tack själv Gertrude för din kommentar och jag visste väl att du skulle uppskatta den varma sköna strandpromenaden :-D Klä dig varmt och bara tanken på skön värme brukar värma upp kroppen, åtminstone inombords. Stor varm kram till dig från mig <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Maria:

Vad söt han är lilla Siikhao <3 Han har fått sin pappas kropp och färger och Lillflickans ansikte :) Fint att du tog bort alla fästingar, nu mår han nog bättre. Härlig promenad du fick med dem. Saknar er POK ÄE

Svar: Tack så mycket hjärtat för din kommentar och visst är det som skriver pappan upp i dagen.😍 Vi saknar dig också och det gör även vovvarna❤ Pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Birgitta S:

Äntligen Fredag ! Kallt ute men idag var det sol så härligt. Gäller att njuta på lunchpromenadaden. Vad skönt för vovvarna att de får omvårdnad o kärlek av dig. Trevlig helg till dig o Rulle!
🐕🐶😍

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och hälsning och du och din familj förstår ju om några vad omvårdnad och kärlek gör för vovvarna 😍 Njut av ledigheten och stor varm kram till dig från mig ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: