2019-07-11 En mysig eftermiddag med våra vovvar på stranden...

På eftermiddagen cyklade Maria och jag ner till Huay Yang Beach för att dels kolla efter gamla tiken Damm igen på tempelområdet dels gulla med strandvovvarna en stund.
 
Innan dess hjälpte Maria Tui med att bl.a. mata hundarna på Tui´s matrunda så det blev mycket hundengagemang för Maria idag. Tui ger samtidigt injektioner av olika slag till de hundar som behöver hjälp samt allmänt kolla att hundarna mår bra. Fattas det någon hund som borde komma fram och äta t ex kollar han upp varför samt vad som ev hänt med den.
 
Tui jobbar för Huay Yang Dog & Cat Rescue och är en riktig pärla i sitt idoga arbete med hundarna och katterna i byn, all heder åt honom och han är guld värd.💗 
 
Wat Samut
 
Vi letade efter gamla tiken Damm idag igen men ingen Damm i sikte och munkarna sa att hon finns där någonstans och hon måste ha hittat ett riktig bra krypin för vi letade under husen och i alla prång. 
 
Huay Yang Beach
 
Maria har textat fint med sandskrift...
 
Vi gick utefter Dolphin Beach och träffade Lilleman, Guldrufs, Goldie, Lusia, Sanik, Nougat samt Atlas m.fl. Atlas har varit i slagsmål så han var sårig runt ögonen så han var lite låg men kom när jag visslade på honom.   
 
Goldie klia sig och Lilleman och Guldrufs vill ha gotta...(Maria har tagit bilderna)
 
Wow, vilken uppmärksamhet jag fick, kan det bero på att utdelning av gotta är på gång, tro? 
 
Här gullar Maria med Nougat och två vovvar till och alla 3 ville ha uppmärksamhet fråm Maria (De här hundarna brukar hålla till på området Blue Marin när de inte är på stranden)
 
Vilket keltumult...
 
 
De är så mysiga och keliga våra strandhundar i Huay Yang och de törstar efter kärlek och uppmärksamhet...
 
På vägen tillbaka till cyklarna såg vi Damm äntligen och både vi och munkarna blev glada att vi äntligen hittat henne. Hon är tyvärr i dåligt skick och har fler tumörer på tungan samt under huden och det mest humana borde vara att hjälpa henne att somna in för gott. Munkarna har dock lovat att den dag hon inte kan äta själv kommer de att tillåta det.
 
Det är ju som det är i Thailand oavsett vad vi tycker och vi kan tycka vad vi vill om det men för enligt buddhismen dödar man inte djur som man inte äter och de äter inte hund i Thailand. Även om det kan förekomma på sina håll i norra Thailand nära Kambodja (där man äter hund) så är det inte något som man generellt gör. 
 
En veterinär kan dock ge hjälp till mycket sjuka hundar att avsluta livet om ett hopp om livet är utom räddning och det är ju bra så långt rent humant.   
 
Damm och jag och det var fint att träffa henne även om jag helst skulle se att hon fick vila i frid...

Stort TACK Maria för en mysig eftermiddag och till dig min bloggläsare önskar jag en finfin torsdag! 
 

Kommentarer:

1 Elisabet Lundqvist :

😢/ Elisabet

Svar: ❤ Elisabet
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Titti/Umeå/Huay Yang.:

Vilken fin bild på Damm och dig.
Hoppas hon snart får vila i hundhimlen.
Bra att munkarna kan hålla koll på henne.
Ja du ser ju också till henne.
Kram Titti

Svar: Tack så mycket Titti för din kommentar samt att du också bryr dig om stackars goa fina Damm. Kram❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Birgitta S :

Åh Damm skönt att du o Maria fick se henne o träffas . Men sorgligt att hon skall må så dåligt. Det är bara att respektera ett annat sätt att se på döden o i detta fall djur. Hon har dig o Tui som bryr sig i varje fall o kommer att se till att sista tiden blir så bra som möjligt . Övriga vovvar verkade att vara i bra kondition i varje fall o må bra. Må så gott o klia vovvarna från mig. 😍😍🐕

Svar: Tack så mycket Birgitta för din fina kommentar samt att du bryr dig om vovvarna och vi kan bara göra så gott vi kan för dem 😍 Ska klia dem extra mycket från dig samt må så gott du också ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Måddan :

Härligt att se människor som bryr sig 👍❤️

Svar: Tack så mycket Måddan 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: