2019-07-15 Kokosnötsnedtagning hos thaigrannen och så kom det lite regn...

Det dunsar i backen hos thaigrannen när kokosnötterna träffar marken och det gäller för nertagaren att hålla sig undan så de inte hamnar fel, d.v.s på honom. Kokosnötterna kommer från hög höjd och få du en tung kokosnöt i huvudet är det ajöss.
 
Kokosnötter, beroende på art, mognadsgrad etc. etc. har många olika användningsområden, se länk från Wikipedia.
 
https://sv.wikipedia.org/wiki/Kokospalm
 
 
Kokosnöts nertagaren...
 
Idag har jag pysslat i trädgården med bl. a. påfyllning av jord på våra plantor och den jord jag gillar bäst köper jag av vår entreprenör Chaba som har egen jordtillverkning av trädgårdsavfall som komposterats och blandas sedan ut med lite sand, lera och kogödsel. D.v.s den är full av god näring och energi för våra plantor.
 
Jag beställer jorden via Add, som är vår Chaba-kontakt samt vår personals arbetsledare, så kommer jorden i säckar á ca 40 kg direkt till huset. Eller så ber jag Ned så beställer hon jorden från Chaba till oss. Det kan inte bli så mycket smidigare.
 
På eftermiddagen kom ett par regnskurar samt det har blåst kraftigt hela dagen, regnet behövs men det varade endast en kort stund.
 
I eftermiddags kom ett par regnskurar sedan var det över...
 
Stort TACK för åter en härlig dag i vårt paradis Huay Yang och livet är så fantastiskt som man själv gör det till och tar ansvar för, det kan ingen annan göra åt dig.
 
Jag önskar dig min bloggläsare en finfin måndag, en ny vecka med nya möjligheter och gör vad du kan och förmår för att njuta av det goda i livet😀. 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Trädgårdsfägring hos dig och hos mig blommar det högst motvilligt. Pionerna vägrar att öppna sina knoppar, förmodligen för att tempen inte stigit över 22°på länge. Men å andra sidan har vi väldigt grönt. Men det gör inte längtan till HY mindre. Men vi har en liten kille som är i behov av oss och det uppväger mycket.
Kram och en trevlig måndag Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrude för din kommentar och det är bara att konstatera att vi båda har ett fantastiskt gott liv var vi än befinner oss, här eller där med dem så ligger oss varmast om hjärtat ❤ Stor varm kram till dig från mig ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Ulrika:

Hej, Hur får du filmen att täcka hela rutan på youtube? Mina filmer får en svart kant och blir ju lite små att titta på :)

Svar: Hej Ulrika, jag gör inget särskild utan låter bara Youtube ladda upp mina filmer. Kameran håller jag inte vinklad när jag filmar. Kanske något med din kamera...
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: