2019-03-18 Måndag och en ny fräsch vecka har börjat och lite mer rapport från brobygget över flodmynningen...

Ja hopp nu är det måndag igen och därmed har en ny fräsch vecka startat och för min del blev det strandpromenad på "min" strand d.v.s Hat Wanakon som är min favoritstrand, framför allt när jag utgår ifrån Universitetsområdet och går norrut mot Hat Wanakon Nationalpark.
 
Jag gillar den här stranden mer än stranden söderöver då jag tycker om när det är lugnt och behagligt, nästan lite ensligt. Stranden ligger nära skuggande pinjeträd och vackra strandängar samt att man även kan välja att gå skogsstigen som går parallellt med stranden. 
 
Här träffar jag ju även "mina" hundar Berta, Lillflickan, Siikhaau, Skruttan och Lord som betyder mycket för mig.
 
Härligt att ha möjlighet att välja strand efter behov, vill man ha mycket folk omkring sig samt många strandrestauranger att välja på passar den södra stranden bättre och för den som vill ha det lugnare passar den norra stranden bättre.
 
Södra stranden sträcker sig från stenpiren mellan Dolphin Beach och Jacks Beach och ända bort till stenpiren mot Sang Arun, ca 5 km.
 
"Mellanstranden" ca 1 km, löper mellan Huay Yang Beach vid Wat Samut och Dolphin Beach och här finns några strandnära restauranger.
 
Norra stranden, ca 4-5 km, går från Huay Yang Beach, förbi NishaVille (som har en restaurang), till Hat Wanakon Nationalpark där det också finns en restaurang inne i parken, och stranden går fram till det vi kallar för klippgränsen.
 
Dagens favoritbild, en krabba som är beredd på strid om det behövs, men jag är fredlig av mig och tog bara en bild en bit ifrån så det var lugnt läge för oss båda... 
 
Mäktiga stammar på pinjeträden...
 
...och den lutande stammen som är min utgångspunkt...
 
Siikhaau och Lillflickan samt Berta vill hänga med på promenaden i dag också...
 
Idag är det småmulet och havsvattenståndet lite högre än sist vilket innebär att stranden blir lite smalare...
 
Siikhaau har hittat något intressant att lukta på...
 
Här ligger ett småmaskigt nät för krillfångst på tork...
 
 
 
Här vid flodmynningen och det stillastående vattnet mellan stranden och det pågående brobygget, gillar vovvarna att doppa sig samt sörpla i sig lite vatten...
 
Lillflickan simmar lugnt...
 
Siikhaau och Lillflickan doppar halva kroppen och tar en slurk med vatten...
 
Sist som jag var här i onsdags, höll de på att göra i ordning gjutformarna och nu har de gjutit färdigt de kraftiga tvärbalkarna... 
 
 
 
Sanduppbyggnaden under brovägsbygget är bara till för tillfälligt stöd, så vitt jag förstått från de som bygger brovägen...
 
 
Vovvarna tycker det är spännande med lite nytt i sin närmiljö...
 
Dopp i floden eller bara att kolla av terrängen är skoj för vovvarna...
 
 
Vi fortsatte en bit till norrut så vill du hänga på visuellt kan du kolla videon...
 
 
På vägen tillbaka till utgångspunkten såg jag att Siikhaau hade en massa fästingar i örongångarna så vi stannade och jag satte mig på ett strandat stort däck och så fick Siikhaau lägga sig i sanden på sidan.
 
Jag tog fram pincett och plockade bort alla fästingarna och gjorde sedan rent öronen med tops och jod. Han var jätteduktig och lät mig hålla på utan att trassla för han förstod säkert att jag bara ville honom väl.
 
Han fick 2 tabletter mot parasiter och det var inte heller några problem att öppna hans mun och släppa ner dem i hans matstrupe så han inte skulle spotta ut dem.
 
Även mellan trampdynorna satt en massa fästingar men de plockade jag bort när vi lämnade stranden och kom tillbaka till min cykel. Jag passade också på att klippa hans klor men för säkerhets skull fick han då den lilla mjuka munkorgen på.   
 
Även Lillflickan fick på sig munkorgen så klippte jag hennes klor också. Skönt för dem båda och bra för mig att få det gjort utan att behöva ge dem en lugnande injektion.
 
Vare sig Berta, Skruttan eller Lord har problem med fästingar och det är ju tur för dem. Möjligtvis en eller annan fästing bara.
 
Det finns en sorts fästingar här i Huay Yang som sätter sig i öronen och mellan trampdynorna och en del hundar drabbas av dem andra inte. Fästingar här verkar inte drabba människor, som jag erfarit bara djuren, och det är ju tur för oss det.
 
Det var dagens strandpromenad och hundvård och stort TACK för att jag får vara vara med om det här ljuvliga livet samt känna att jag gör något gott för byns hundar. 
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en finfin måndag och gör ditt bästa för att det ska bli en fantastiskt bra start på en ny fräsch vecka som räcker hela veckan lång och längre än så.
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Tack för dagens promenad, här har det snöat 25-30cm i natt och fortsätter. Så du förstår att jag uppskattar ord ljud och bild från vackra HY. Stor kram Gertrude

Svar: Tack själv Gertrude och jag såg din snöbild på FB och förstod att du behövde lite visuell värme. Stor varm kram till dig från mig 😊😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Elisabet Lundqvist :

Ligger mumsa på någon av dessa stränder? 😊 känner mig som en unge med tusen frågor om huay yang / Elisabet

Svar: Det är helt okej med dina frågor Elisabet och i gårdagens strandinlägg ligger Mumsa längst bort på stranden söderut. Jag tog en bild och skrev Mumsa under bilden. Mumsa ligger precis vid Surinområdena, dvs där du gärna ville hyra det hus vid stranden på din 50 årsdag som jag skrev om som Homestay.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Birgitta S :

Hej! Vilken fin omvårdnad av vovvarna. De måste verkligen lita på dig o förstår att du bara vill väl. Så skönt för vovvarna att bli skötta o pysslade . Må så gott o klia vovvarna kram .

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och så klart jag månar om mina fina goa hundkompisar😍 Må så gott du också och jag ska klia dem från dig också 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: