2019-03-23 Kort strandpromenad på en bredare Hat Wanakon och sandröjning med grävmaskin under brobygget vid flodmynningen...

I förmiddags kände jag för en kort promenad på stranden och ville även träffa "mina" vovvar igen. Framför allt ville jag träffa Berta som inte syntes till alls i går sen eftermiddag då jag cyklat ner efter cykelträningen för att ge henne sista strängen med ögonsalva i den här behandlingen. 
 
Hon brukar för det mesta komma fram när jag lockar på henne men inte den här gången och jag letade på alla tänkbara ställen. De andra vovvarna kom dock framspringande och funderade nog över varför jag fortsatte vissla när de ändå var där.  
 
Ingen Berta syntes till i morse eller i förmiddags heller och det gör mig alltid orolig då hon har sina krämpor och är gammal samt lite trött. Hennes öga och ögonhåla ser dock mycket fina och friska ut så det är ingen fara för att att hon inte fick sin sista sträng med ögonsalva, men ändå.  
 
Hoppas hon kommer fram i morgon så jag vet att hon är okej....
 
Nåväl, Lillflickan och Siikhaau hängde med på promenaden så jag fick mysigt sällskap idag också.
 
Idag är stranden markant bredare då högvatten hänger ihop med bl.a. fullmånen och det månstadiet har nu passerat. Det är lugnt vatten i övrigt också och små fina vågor samt klart varmt skönt vatten.
 
Temperaturen visar idag 35 C i skuggan på vår altan så det är varmt och gosigt och därmed skönt att gå på stranden där det fläktar något i vart fall. Cykla är också bra för att få lite fartvind😀 😎
 
Dagens favoritbild, en gammal skröplig kokosnöt...
 
Bred fin strand...
 
Siikhaau svalkar sina tassar...
 
 
 
 
Så vackert och njutningsfullt!
 
Vid flodmynningen, där brobygget är i full gång, har de börjat lägga på betongplattorna samt börjat röja undan sanden med grävmaskin.
 
 
 
Både vovvarna och jag tyckte det var kul att titta på röjningsarbetet med sanden och jag gillar arbetsmaskiner av alla de slag när det är i aktion...(Phiah, du förstår vad jag menar😁) 
 
Betongplattorna har delvis lagts på pelarna...
 
Pelarna kan upplevas lite klena men bron ska bara bära gående och motorcyklar/cyklar, inga bilar eller andra fordon...
 
När de får bort sanden ska flodvattnet har fritt flöde i samband med regnperioden och havet kan även komma in från andra hållet. Det är ju meningen att brokonstruktionen ska hålla för det även vid extremt vattenflöde åt båda hållen.
 
 
 
 
När vi tittat klart vände vi tillbaka söderut igen...
 
 
Bye, bye stranden för idag...
 
Stort TACK till mig själv och "mina" goa fina vovvar för en skön strandpromenad och till dig min bloggläsare önskar jag en mysig lördag! 

Kommentarer:

1 Elisabet Lundqvist :

Både jag och gubben känner oss som den där gamla kokosnöten, så det ska bli så skönt med semester efter en lång vintern med mycket jobb 😊/ Elisabet

Svar: Ha ha Elisabet då gör ni rätt i att komma till härliga lugna HY för att vila upp er😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: