2019-03-25 Äntligen en träff med Berta igen och idag är det mulet...

Äntligen har oron släppt över att jag inte träffat "min" goa fina vovve Berta vare sig i fredags eller i lördags för idag kom hon glatt springande och mötte mig som vanligt och vi blev båda lika glada över återseendet.
 
Till min glädje har den fettknöl, som jag kände i förra veckan i närheten i vänster ljumske, minskat i omfång och ögat och ögonhålan ser bra ut. Nu är allt frid och fröjd igen, härligt!
 
"Min" gamla goa fina Berta😍
 
Berta....
 
Sent igår kväll, när vi gått och lagd oss, började det regna och det rejält samt åskan dundrade på så det smällde högt vida omkring och det var skönt att ligga i sängen och bara lyssna på smällarna och höra regnet smattra mot taket och marken.
 
Det dröjde inte länge innan ovädret drog iväg norrut och det blev tyst och lugnt igen förutom när bölgrodorna sitt kväkande och brölande. Det hör ju till ett kraftigt regnande och jag älskar alla dessa naturliga ljud omkring oss både dag- och nattetid.
 
Det var längesedan som det regnade över Huay Yang med omnejd så det behövdes verkligen en rejäl rotblöta.
 
Det kom en skur i morse också men det hindrade inte mig att cykla ner till stranden via Sukta Resortvägen för att gå en kort promenad. Det småduggade då bara och Lillflickan hängde med mig idag på promenaden och det är alltid trevligt med mina vovvesällskap. 
 
Lillflickan väntar på att jag ska komma någongång så vi kan gå...
 
Nu har det slutat att regna helt och det var riktigt skönt att slippa solen för en gångs skull...
 
Stranden var riktigt bred, platt och fin idag... 
 
 
Brobygget avancerar och som jag gissar, förmannen för bygget, berättade för mig att det nu ska gjuta ett lager om 2-3 dm ovanpå betongplattorna som de nu lagt ut. Bropelarna är starka och de ligger 3 meter djupt ner i marken så de kommer inte släppa fästet i första taget enligt förmannen.
 
Han berättar att bron är kopplad till ett par valfria vägar/slingor om 2-4 km i Nationalparken för den som vill gå eller cykla i motionssyfte eller för motorcykel. Bron kommer även hålla för en lättare bil/Pickup.
 
Det finns inget annat syfte med vägen så den kommer inte att leda ut till Phet Kasem eller till någon annan landsväg till/från t ex Prachuap Khiri Khan om någon skulle tro det.
 
Alla som ger sig in i Nationalparken med motorcykel måste betala inträde om 100 baht per person och 20 baht/MC och det kan vara bra att känna till.
 
 
Ovanpå betongplattorna kommer de nu gjuta ett lager om 2-3 dm betong...
 
En delvist begravd del av en palmstam i sanden...
 
Ett palmbladsskelett i upplösning...
 
Vy norrut och Ao Manaobergen ligger i dis...
 
Vackert strandmönster som gjorts av vågorna...
 
Vy söderut...
 
Stort TACK till mig själv och Lillflickan för en mysig strandpromenad och vädret kommer vara lite ostadigt resten av veckan enligt väderprognosen. Hur pass ostadigt lär vi få veta efter hand.
 
I morgon bitti blir den ingen cykelträning för vår del till Ban Krud utan en MC tur till Hua Hin istället med övernattning på Rajana Garden House. Rulle ska göra sin extension på Immigration i Hua Hin och då passar goa fina vännen Ulf Ö på att hänga med oss på sin nya Forza. 
 
Rulle kommer dock åka upp snabbt via Phet Kasem RD själv och jag kommer visa Ulf hur man kör via landsvägen genom Dan Singh Khon och vidare österut till fyrvägskorset mot Sam Roi Yot. Vi kommer sedan ta kustvägen till Hua Hin via Pak Nam Pran.
 
En längre sträcka på minst 3-4 mil men det är det värt då vi inte har bråttom och den här vägen till Hua Hin är mycket fin och vi omges av en sagolikt vacker natur under vägen.
 
Vi sammanstrålar sedan med Rulle i Hua Hin när han är klar.  
 
Det ska bli skoj på hoj och till dig min bloggläsare önskar jag en trevlig måndag vad du än gör eller hittar på.

Kommentarer:

1 Anonym:

Härligt att du fick träffa Berta innan du skulle ut och åka. En sak mindre att tänka på.
Önskar dig och Ulf en fin guidad tur till Hua Hin och Er alla en skön vistelse där.
Kram Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrude för det och det är lätt att oroa sig för dessa goa fina hundar som jag vill så väl jag kan bidra med. Tack även för resehälsningen och en stor varm kram till dig från mig ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S :

Vad bra att goa Berta är ok. Förstår att det är skönt med ett regn i värmen o naturen behöver vatten. Imorgon Onsdag så skönt halva veckan avklarad. Må så gott 😍🐕

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och underbart att allt är som det ska både med Berta och vädrets makter😍 Ha det så bra och kram❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: