2019-05-22 Värme, uppskattning och omtänksamhet ger frukt...

I morse kom Sim som jobbar på vårt område med en påse gula mangofrukter och överlämnade till oss.
 
Jag blir lika rörd varje gång av hennes vänlighet och generositet och det gör mig varm i hela hjärtat som sitter i länge, länge.
 
Tänk att en gåva, stor som liten, känns så gott att få bara så där spontant, men ännu godare att ge för att glädja och visa sin uppskattning till någon man tycker om eller bara ge vänliga och kärleksfulla ord. 
 
I denna hårda värld där många människor mest tänker på sig själva och sätter sig själv främst i fokus och som gärna sprider ut sitt missnöje, sin missunnsamhet och avundsjuka via media och spyr ut sin galla vitt och brett utan eftertanke och drar sig inte för personliga angrepp heller för den delen.
 
Undrar hur den människa mår egentligen som tror att det är viktigare eller som tycker det känns bättre att berätta hur illa man tycker om någon eller något istället för att göra tvärtom. Att sprida glädje och positiva vibbar och tankar omkring sig borde kännas mycket bättre både för en själv och sin omgivning.
 
Det är egentligen synd om dessa människor som lever sitt liv i ständigt missnöje och bedrövelse och försöker smitta ner andra med samma känsla. De är ett ont virus och en farosot för oss människor då vi istället borde visa värme, solidaritet, uppskattning gentemot varandra just för att kunna leva i harmoni i denna i övrigt hårda tuffa värld. 
 
Vi kan inte älskas av alla och en del tycker inte ens om oss men det är deras bekymmer. Det vi kan göra för att må bra själva är att visa vår bästa goda sida och sprida ut den och det fastnar alltid på någon och det är gott nog får då sprids det vidare som ringar på vattnet. 
 
Berätta ofta för dina nära och kära att du älskar dem och uppskattar dem så länge du lever för sedan är det försent.
 
Fina mangofrukter, en gåva från Sim
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Du är en sann och uppriktig kvinna och jag uppskattar dina ord. Kram Gertrude ❤

Svar: Tack så mycket Gertrude för det och det värmer gott. Jag känner att du också har mycket goda fina generösa samt kärleksfulla egenskaper. Stor varm kram till dig från mig ❤❤❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Elisabet Lundqvist :

Ja, i mitt jobb ser jag tyvärr hur fort det kan gå när nära och kära försvinner / Elisabet

Svar: Mmm Elisabet och du om någon ser säkert värdet av att ta vara på livet så gott man kan😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: