2019-11-10 Ytterligare en intressant video om kött- eller växtbaserad kost som vare sig talar mot eller för vilket man nu väljer...

Det finns alltid flera aspekter, studier av olika slag och en uppsjö av råd och rön för vilken kost som är bäst för oss människor kontra fysisk träning etc. etc.
 
Det viktigaste är att vi själva väljer hur vi vill leva, äta etc utifrån vår egen ideologi och vad vi mår bra av både psykiskt och fysiskt.
 
Att ge människor dåligt samvete eller fördömanden, utifrån sin egen syn på saken eller åsikt, hur man nu väljer att göra är aldrig bra och kan bara göra så att människor blir frustrerade och sluta tänka själva.
 
För min egen del vill jag inte äta kött främst från som vilt, nöt eller gris då jag är djurvän och anser att köttindustrin rent generellt är under all kritik även om det finns bättre och sämre även när det gäller det förstås. Jag mår bra av växtbaserad kost och delar av animaliskt baserad kost både fysiskt och psykiskt men det är mitt val, ingen annans. 
 
I den här mycket sevärda videon av en svensk läkare som heter Dr Sten Ekberg lämnar han sin syn på saken utan att vara för eller emot dokumentärfillmen The Game Changers eller vad den står för.
 
 
Kopierad text om Dr Lindbergs video från You Tube
 
"Dr. Sten Ekberg
 
Riktiga läkare reagerar på spelbytena (dokumentfilmgranskning i full film) Netflix. I The Game Changers intervjuas Arnold Schwarzenegger inom kort men gör stort intryck. The Game Changers är James Camerons senaste dokumentarfilm och fokus ligger på växtbaserade dieter. Här är en opartisk utvärdering av The Game Changers översyn av dess styrkor och svagheter.
 
Game Changers-filmen har många felaktiga lokaler så se till att du förstår fakta med den här dokumentära filmrecensionen. Dr Sten Ekberg, holistisk doktor, olympisk decathlete och före detta vegetarian, granskar filmen The Game Changers, där Arnold Schwarzenegger dyker upp inom kort, och utforskar argumenten till förmån för en helt växtbaserad diet.
 
The Game Changers är en dokumentärfilm om fördelarna med växtbaserat ätande för idrottare. Dokumentaren följer den tidigare UFC-kämpen James Wilks som, medan han återhämtar sig efter en skada, reser världen och pratar med elitidrottare som följer växtbaserade dieter. Idrottare som intervjuats inkluderar Arnold Schwarzenegger, Patrik Baboumian och Dotsie Bausch.
 
Filmen har över ett dussin verkställande producenter, inklusive James Cameron, Pamela Anderson, Rip Esselstyn, Jackie Chan och Brendan Brazier. Är en växtbaserad kost överlägsen? Är mättade fetter farliga? Kommer de viktiga antioxidanterna från växter?
 
Dr Sten Ekberg kommer att besvara dessa och många fler frågor i denna översyn av The Game Changers. Han är inte emot eller för en växtbaserad eller en köttbaserad diet, men känner att det är dags att debunkera många av missuppfattningarna och stoppa den irrationella rädsla och propaganda.
 
Människor blir känslomässigt knutna till sina ideologier och misslyckas med att utvärdera rekommendationer baserade på fakta, resultat, genetik, fysiologi och individualitet.
 
Dr Ekbergs uppdrag, som alltid, är att lära hur hälsa verkligen fungerar och i denna recension kommer du att ta reda på hur han ger ett annat perspektiv än något annat du har sett. Vissa kanske tror att det här är en annan The Game Changers debunkade videor, men det är mycket mer djupare än de flesta."
 
Mer länkar från Dr Ekberg:
 
https://www.youtube.com/channel/UCIe2pR6PE0dae9BunJ38F7w
 

Kommentarer:

1 Birgitta S :

Det är bra att det finns så mkt info nu o skrivs mkt om hur vad vi stoppar i oss påverkar oss o även klimat o miljö. Sen får man så klart välja själv. Vi äter mkt mer grönsaker o fisk sen många år tillbaks . Sen får man ha koll på fisk köpen också mkt problem med utfiskning mm. Lagar man en köttgryta så kan man se till att den till större del består av rotfrukter o andra grönsaker . Alla måste bidra o ändra lite på sig .
Må så gott 😍🐕

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och jag kan bara hålla med dig framför allt när vi nu vet hur kosten påverkar får hälsa och miljö samt att värna om djurlivet. Må så gott och ha en fin måndag.😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: