2019-10-04 Cykelträning till/från Prachuap Khiri Khan via Dan Singh Khon och kombo med Immigration, 80,10 km.....

Idag utlovade väderprognosen 90 % regnrisk from kl. 12 så det var bara att chansa på att vi skulle hinna hem efter cykelträningen innan dess till/från Prachuap Khiri Khan (PKK via Dan Singh Khon (DSK).
 
Än så länge lyste en vacker sol på en nästan klarblå himmel så det såg bra ut och idag ligger temperaturen på 35 C i skuggan så det blir varmt under träningen idag.
 
I morgon var det sista dagen för min 90 dagars rapportering på Immigration i Dan Singh Khon. Kontoret är dock stängt på lördagar och söndagar så det fick bli idag istället och det passade ju perfekt eftersom vi skulle cykla åt det hållet. Att förena nytta med nöje är både kul och praktiskt.
 
Härligt att vara igång med cykelträningen och nu väntar 1 km backen...
 
Vatten-  och bensträckarpaus inför 2 km backen...
 
Yeah just go for it!
 
Här kommer Rulle som tog en extra sväng i 2 km backen...
 
Heja Rulle bara 2 meter kvar!
 
Bra jobbat Rulle!
 
Vackra blommor på trädet vid vägkanten....
 
För att få skugga i samband med vattenpausen efter 2 km backen cyklar vi ner en kort bit på 4 km nedförsbacken. Den är en skön att glida nedför i full fart efter ansträngningen i 2 km backen.
 
Först selfie förstås innan vi fortsätter...
 
Eftersom det är varmt idag behöver vi extra mycket dricksvatten och vi stannade därför till i den här lilla affären och köpte 2 flaskor kallt vatten för påfyllning.
 
 
 
Nästa stopp om några kilometer blir Immigration för min 90 dagars rapportering...
 
Skönt, passet i högsta beredskap och inga kunder före mig (det ser man då inga skor står i entrén) bara mina. På denna Immigration tar man av sig skorna innan man går in på kontoret.
 
Mitt ärende var snabbt avklarat och nästa rapportering blir senast den 1 januari 2020. Eftersom kontoret då är stängt i samband med röd dag får det bli den 2 januari senast, det är helt okej för Immigration. 
 
Nu återstår bara intervaller och tempokörning till PKK och då gråtonade större moln börjat samla sig vid bergen snabbade vi oss i PKK för att hinna komma hem innan eventuellt regn.
 
Men innan dess är pajköp på Ludo, See Sea, ett måste, oavsett hur bråttom vi har, samt ett kort stopp på 7 Eleven i närheten för lite energi- och mineralvattenpåfyllning innan vi cyklade hemåt.
 
See Sea med fantastisk goda pajer av olika sorter, citron, choklad etc etc.
 
Blå vacker himmel mot havet...
 
 
Nu var det hög tid att lägga på ett extra kol för att cykla hemåt  och de grå stora molnen blev allt fler över bergen...
 
Men vi klarade det utan regn och när vi svängde in till vårt vackra nystädade hus (av Ned) hörde vi åskan på håll men än så länge har inget regn fallit över Huay Yang och kl. är nu 16.04.
 
Skönt att komma hem med rena torra cyklar och bara svettblöta kläder 😀
 
Dagens cykelträning till/från PKK via DSK och för min del blev det 80,10 km

Gissa om det är skönt att vara hemma efter en tuff träning, fysiskt trött, supernöjd med cykelträningen och veta att nu är det bara att softa resten av dagen och kvällen!
 
Stort TACK min älskade Rulle för en som vanligt tuff men härlig cykelträning och för min del är det här den bästa hälsokontrollen där det visar sig att både hjärta och lungor fungerar precis som de ska.
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en mysig fredag samt trevlig helg!
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Tack för dagens träningspass det var trevligt att vara på väg utan risk för ishalka.
Visserligen har snön smält bort nu men vi behåller vinterdäcken på.
Så det är härligt att drömma ett tag med hjälp av dig och dina bilder.
Ha en skön helg kram Gertrude 😍

Svar: Tack så mycket själv Gertrude för hälsningen samt att du ville hänga med visuellt 😊 Den enda is vi har här är ju den i glasen. Fortsätt och dröm via min blogg men verkligheten hos er är också njutfull på sitt sätt. Ha en mysig helg och stor varm kram till dig och Sven från mig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S :

Bra jobbat o måste vara så skönt efteråt. Då kan man unna sig o slappa. Trevlig helg o må så gott😍

Svar: Tack så mycket Birgitta för det😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Maria:

Bra kört med cyklingen, pappa ser stark ut i backen 😍 skönt o få immigration fixad med! Och tur ni slapp regnet. Saknar er pok äe

Svar: Tack så mycket hjärtat för din kommentar och vi saknar dig också massor 😍 Pok äd ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: