2019-10-18 Fredag = Städning av Ned = Extra lång strandlångis...

Så var det då fredag igen och då väderprognosen spådde 80-90 % regn i hela Prachuap Khiri Khan provinsen skippade vi cykelträningen idag och tog en längre strandlångis istället på Hat Wanakorn. Dagen till ära fick jag mysigt sällskap av min älskade Rulle. 
 
Dagens favoritbild
 
Huay Yang Beach och här kommer Lakrits springande...
 
 
 
Vi fick sällskap av Lillflickan en bit men hon vände klokt nog när hon på håll fick syn på Enöga i nationalparken och som ibland kan vara accepterande ibland inte.
 
 
Idag är det högt vattenstånd och det syns bitvis på strandens bredd...
 
...och här kommer jag som fick vara med på bild (Rulle är fotograf)
 
Naturligt hinder på stranden...
 
En lite annorlunda kokosnöt som låg där vid strandkanten...
 
Vy från en kokosnöt...
 
 
Det här trädet som naglar sig fast via sina starka rötter år ut och år in är imponerande...
 
Ingången till min grotta därborta är nu täckt med havsvatten och det lär inte bli ett besök där förrän tidigast nästa år i maj eller så...
 
 
En trasig kägelsnäcka som man annars inte ska röra då den kan vara mycket farlig om den är intakt...
 
 
Vi gick tillbaka via cykelvägen i nationalparken på 2,7 km och det var skoj att visa Rulle den fina vägen i den fantastiskt vackra naturen mitt i djungeln omgiven av stora vattenområden. 
 
 
Vi träffade på Rambo och Fegis och de var mycket lugna då de börjar bli vana vid att jag kommer och Rambo skällde bra lite lätt på Rulle, då de aldrig träffat varandra, men då Rulle bjöd på lite gotta blev han också accepterad.
 
Fegis viftande på svansen idag men höll sig på behörigt avstånd så det lär inte dröja så länge innan hon också vill komma fram och få lite gotta.
 
Vackra vita blomstjärnor vid vägkanten...
 
...och lite spretigare kronblad på den här fina blomman som också växer vid vägkanten...
 
Nu är vi framme vid bron och tog naturstigen tillbaka...
 
Här träffade vi på goa fina vännen Ulf Ö och hans kusin Per Ö som också var på väg tillbaka från sin promenad så vi fick trevlig sällskap tillbaka till våra cyklar som vi parkerat nedanför Wat Samut.
 
Det kom inget regn alls under promenaden men åskan mullrade på håll så någonstans i vår omgivning har det säkert regnat men det slapp vi tur nog.  
 
Dagens långis blev 10,62 km så vi var hemma strax efter att Ned var klar med städningen av vårt vackra hus. Härligt och vilket underbart lyx att ha det så här bra som vi har det!
 
Stort TACK min älskade Rulle för en skön långis och även tack till Ulf och Per för det korta med trevliga sällskapet från bron tillbaka till våra cyklar.
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en mysig fredag samt trevlig helg! 

Kommentera här: