2019-10-30 Nytt i Huay Yang - Mott´s fruktstånd på Mellanvägen...

På Mellanvägen har Mott sitt lilla fruktstånd mitt emot sitt bostadshus samt att hon säljer bensin på flaska och hennes lilla verksamhet är alldeles ny.
 
Hon började med att sälja dricksvatten på flaska och bensin på flaska 40 baht/liter och nu har hon utökat sin verksamhet med frukt som gul mango och bananer av olika sorter samt vattenmelon.
 
Jag köpte både mango och en knippe bananer för att hon skulle få lite klirr i kassan och berättade att jag skulle göra lite reklam för henne så kanske fler kunder kommer till henne och handlar.
 
Thailändarna är duktiga och kreativa på att starta små verksamheter för att få in lite pengar till familjen och även om detta är i en liten skala är det i vart fall något.
 
Jag önskar Mott lycka till!
 
Mott med sitt lilla fruktstånd...
 
 
Just nu är det ingen högsäsong för gul mango och den är därmed lite dyrare per kg. I övrigt håller hon samma priser på både bananer av olika slag och vattenmelon som t ex marknaden eller övriga fruktförsäljare i Huay Yang.
 
Gul mango mellan 60-80 baht/per kg och bananer 25 baht - 40 bath per knippe (beroende på art) samt vattenmelon 25 baht per/kg.  
 
Det är kul med lite nya verksamheter i byn stort som smått.😃
 
Huay Yang har inte allt bara det bästa!

Kommentarer:

1 Ulrika:

Vad mysigt det ser ut :)

Svar: Tack Ulrika för din kommentar 😁
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Cecilia:

Där ska jag handla min vattenmelon! Driftig tjej! Finns det någonstans i byn där man kan köpa smoothie och färskpressad juice???

Svar: Tack Cecilia för din kommentar och du kan testa på Rangen och/eller Rose Garden 1 på Mellanvägen. Det är fortfarande lågsäsong och där med inte så mycket sådana möjligheter för just smoothie. Lycka till 😋
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: